Tápszer megromlik?

Figyelt kérdés
12:20-ra volt időpontja a picinek a doktornénijéhez pont etetési idő előtt.Előtte nem akartam adni neki mert tudtam hogy majd megnyomkodják a pociját, így 30 mili tápszert megcsináltam, gondoltam hogy a vizsgálat után rögtön odaadom neki.Még nincs termoszunk (ma veszünk☺ első baba, tanulószülők vagyunk) csak a táskába tettem bele.Az elkészítés után 40 perccel adtam oda a kicsinek.Lehet baj?Megromolhatott ennyi idő alatt?

2016. aug. 16. 13:35
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Nem romlott meg.de amugy rajt van a dobozan hogy 2oran belul kell felhasznalni.
2016. aug. 16. 13:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem romlott meg, nyugi. De! Tapasztalt tápszeres anyukaként azt javaslom - nekem bevált - hogy mérd ki a port a szárazra törölt cumisüvegbe és külön vigyél termoszban forróvizet, így ha időszerű lett az etetés, meg tudod frissen keverni és akkor nincsenek kételyeid. :) Én vettem az elején Canpol hőtárolós termosztáskát, hát olyan ne vegyél, pénzkidobás... Meg az órákig melegen tartástól eleve még jobban romlana, az inkább később lehet jó nem romlandó italhoz, pl. tea. (Egyébként meg abszolút nem is tartja a hőt.) Sima "felnőtt" termoszt vegyél.
2016. aug. 16. 13:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Ahogy az első írja. (Persze nem 40 fokban. :))
2016. aug. 16. 13:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Megnyugodtam ☺ Kedves kettes válaszoló köszönöm a tippet ☺ megfogadom!
2016. aug. 16. 13:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Májusi születésű a lányom. Nyáron egyszerűen babavizet vittünk, meg kimért port, de egyszer kapkodtunk és sima, frissen bontott ásványvízzel kevertem ki - ekkor 6 hetes volt, túlélte. Nem melegítgettem egyszer sem.

Télen pedig azért a legtöbb helyen van mikró, ha máshol nem, akkor boci szemekkel nézve a személyzetre, a saját kiskonyhájukba hátra fogják vinni.

De tényleg külön kell vinni a kimért vizet és a kimért port, hogy frissen össze lehessen rázni. Így akár egész nap is lehet hurcolni az összetevőket.

Emiatt érdemes több dobozkát és több cumisüveget venni, ha egész napos programot terveztek.

2016. aug. 16. 14:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért melegben hamarabb megromlik, mint 2 óra. Rajta is van, hogy szobahőmérsékleten (ami 25 fok alattit jelent) bír annyit.

Amikor 35 fok volt, akkor félóra után dobtam ki, ha nem itta, mert érződött hogy valami nem stimm.

Most nincs olyan meleg, tovább jó.

De tényleg érdemes külön vinni a port és vizet.

2016. aug. 16. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!