Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a mai...

Mi a véleményetek a mai mesékről? Csak szerintem nem valóak gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Szóval nézegettem a Cartoon Network meg a Nickelodeon meséit és egyik- másik rajzfilm nem szól semmiről, sőt van amelyik egyenesen undorító. Ott van Kalandra fel, Gumball és társai. Csak szerintem nem valóak ezek kis gyerekeknek? Oké, még a nagyobbak megnézik őket, bevallom, volt ami engem is lekötött, de a többség unalmas.

U.i: Nem provokatív kérdés.

2016. aug. 8. 10:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Amiket felsoroltál, azok nem kisgyerekeknek vannak, hanem nagy gyerekeknek, tiniknek. Csak sokan azt hiszik, hogy ami rajzolva van, azt kicsiknek szánják. Vannak ma is jó mesék, pl. Csodabogarak, vagy Mása és a medve. (Nem vagyok nagyon képbe, de ezeket ismerem.)

A régi mesék sem igazán gyerekbarátok, előttem már írtam példákat, írok én is. A Jancsi és Juliskában a banya egy ketrecben felhízlalja a gyerekeket, majd élve meg akarja sütni őket, de aztán a gyerekeknek sikerül kemencébe vetni a banyát. Az Oroszlánkirályon én mindig sírtam, a Hófehérkében pedig féltem a varázstükörtől és a Csipkerózsikában a gonosz tündértől, bár ez azért nagyon kicsi koromban volt.

Amúgy ennek ellenére nem vagyok annak a híve, hogy ezektől a klasszikus meséktől el kéne tiltani, valószínűleg előbb-vagy utóbb úgyis találkozik vele, plusz nem baj ha találkozik negatív dolgokkal, amik esetleg meg is ijesztik, hiszen a való világban is vannak rossz dolgok.

2016. aug. 8. 14:09
 12/23 anonim ***** válasza:
20%
A legtöbb mai mesét nézve szinte érzem ahogy sorvadnak az agysejtjeim. Nálunk M1, illetve hétvégeken TV2, RTL amin lehet még jó mesét találni. Minimax régen jó volt, most már egyre gagyibb. Inkább mese DVD. Úgyis ezerszer megnézik ugyan azt. :D
2016. aug. 8. 14:20
 13/23 anonim ***** válasza:
14%
Nem baj ha egy mese "félelmetes", legalább később nem fog félni, szokniuk kell az ilyet mert a világ mocskos és erősnek kell lenniük hogy meg tudják magukat védeni! Nekem kisgyerekként mindig az volt a bajom hogy nem tudtam magamat megvédeni, de most már nem ez van, változtak a dolgok és nem akarom hogy a gyerekem is félénk legyen mint amilyen én voltam. Legyen kemény!
2016. aug. 8. 15:25
 14/23 anonim ***** válasza:
70%

"Nem baj ha egy mese "félelmetes", legalább később nem fog félni, szokniuk kell az ilyet mert a világ mocskos és erősnek kell lenniük hogy meg tudják magukat védeni!"

Csak ezt nem egy 2-3 éves gyereknek kellene elmagyarázni.

Ő még félni fog, szorongani, és az nem jó.

Ráér a suliban megtanulni hogy a "világ mocskos". És azt sem meséből kellene, hanem a szülőktől sok beszélgetéssel...

2016. aug. 8. 15:33
 15/23 anonim ***** válasza:
74%

Attól még, hogy valami rajzfilm, egyáltalán nem biztos, hogy gyereknek való, illetve nem ugyanannak a korosztálynak. A CN-es rajzfilmeket nem kicsiknek szánták. Mondjuk szerintem is rémes némelyik, még felnőttként is, a nagyobbik fiamnak (9 éves) mondtam is, hogy a Nagyfaterbátyó című förmedvényt az én jelenlétemben nem nézheti, mert ilyen igénytelen sz*rt én nem tudok elviselni. Hála az égnek le is szokott róla, most a Spongyabob a favorit, azt el tudom viselni. Egyébként meg hála az égnek inkább a Hogyan készültre van rákattanva, azt meg én is szeretem.

Egyébként meg van egy csomó mese, ami jó, és kicsiknek való, csak szét kell nézni.

2016. aug. 8. 15:40
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Látom 0%-ra lettem lepontozva.. :D Miért is? Mert elmondtam hogy a mai mesék gagyi szarok és inkább M1,Tv2,RTL-en nézzük a régi-régi meséket mint frakk, hupikék törpikék és stb.? Vagy mert DVD-n nézzük vukkot, hófehérkét és a többi normális mesét? Érdekes.. ma mind1!
2016. aug. 9. 05:55
 17/23 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit :)
2016. aug. 9. 06:55
 18/23 anonim ***** válasza:
66%

"a mai mesék gagyi szarok és inkább M1,Tv2,RTL-en nézzük a régi-régi meséket"

Az M1 hírtévé, nem ad mesét.

Nem sűrűn kapcsolok TV2-re, és RTLKlubra mese miatt, mert szerintem azon vannak a nem kisgyereknek valók.

Lehet véleményed, attól még vannak manapság is jó mesék. Azért mert te nem ismered őket, nem kell mindent leszarozni. És a Hupikék Törpikék sem 2-3 éves kisgyereknek való, nem is nagyon köti le.

2016. aug. 9. 10:18
 19/23 anonim ***** válasza:
57%
M2, bocsásd meg a tévedésem.... :D Márpedig az említett másik két csatornán bizony vannak régi jó mesék! Nekem pedig az szar, amit szarnak gondolok! ;)
2016. aug. 9. 13:09
 20/23 anonim ***** válasza:
Ezek a csatornák pont olyanok, mint felnőttben az RTL Klub meg a TV2 :) Zéró színvonal kombinálva egy "hogyan neveljünk konzumidiótákat és idegebetegeket a gyakorlatban" tanfolyammal. Kár lenne megszokni. Hétéves lányom van de egyiket se nézi. Alapból egy gyerektől elég életidegen állapot a tévé előtt ülni, de jó, mondjuk napi 20-30 perc még nekem is belefér. De akkor se ezeket a csatornákat.
2016. aug. 12. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!