Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek vörös marad/lesz...

Szerintetek vörös marad/lesz a haja?

Figyelt kérdés
A férjemmel mindketten szőkésbarnák vagyunk, ő nagyon világos szőke volt gyerekként, én középszőke és szeplős. A kisfiúnk barna hajjal született, azután elkezdett vilagosodni, most szőkésbarna, vöröses beütéssel. Főleg ha rásüt a lemenő nap fénye, akkor vöröses. Szerintetek milyen lesz a haja később? Vagy teljesen vörös lesz? Közeli családban senki sem vörös, mindenki szőkés vagy barna. Amúgy engem nem zavar, nagyon szép a hajszíne, csak kíváncsi vagyok.
2016. júl. 22. 07:24
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja, most 3 hónapos.
2016. júl. 22. 07:35
 2/14 anonim ***** válasza:

Nem nagyon lehet még tudni.

Unokatesóm lángvörös, fia is az volt kicsinek. Néhány év alatt bebarnult, csak rőtes beütés maradt.

Nagymamám is lángvörös volt, apámnak, nekem és a gyerekeimnek a sörszőkétől a barnáig terjed a hajszínünk, de mindegyikünknek van benne vörös csillogás már minimális napfénynél is.

Szerintem amúgy a nagyon vörös fakuljat, a vöröses meg nem lesz vörösebb.

2016. júl. 22. 07:45
 3/14 anonim ***** válasza:
fakuljat=fakulhat.
2016. júl. 22. 07:45
 4/14 anonim ***** válasza:
Változhat még bőven. Én fekete hajjal és sok hajjal születtem, olyan 2 éves koromra szőke lettem teljesen. Lányom ugyanígy sok fekete hajjal született, 11 hónapos folyamatosan szőkül. Aztán nekem sötétedett ismét iskolás koromba, már nem voltam teljes szőke, szép szőkésbarna voltam.
2016. júl. 22. 07:56
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
Biztosan nem lesz vörös, genetikailag lehetetlen, ha a családban senki sem vörös hajú. Ezt ugyanis egy recesszív gén alakítja ki, ha mindkét szülő vörös hajú, akkor 25 százalék esély van rá, hogy a gyerek is az legyen.
2016. júl. 22. 08:38
 6/14 anonim ***** válasza:
Még bőven változhat, a gyerekek hajszíne szinte sosem állandó. Az enyém fekete hajjal született most szőkésbarna , 1 éves. sima hajjal született most teljesen göndör
2016. júl. 22. 09:07
 7/14 anonim ***** válasza:

Én szőkésbarna vagyok kis vöröses beütéssel. A lányom világosszőke hajjal született, apja barna, kicsinek szőke volt, semmi vörös.

A lányom ovis koráig mézszőke volt, kb. ahogy kuhullott a babahaja, megjelent a vöröses beütés. Ovis korától folyamatosan lassan sötétedett, kisiskolásnak szőkés vörösesbarna volt. Mára már világosbarna vörös beütéssesl, iszonyat szép színe van és végig az volt a hajának. 14 éves. A fiam sima szőke. A családban egy unokatestvérnek van még ilyen színű haja, elég ritka.

2016. júl. 22. 09:38
 8/14 anonim ***** válasza:
Lányom vöröses barna hajjal született. Aztán aranyszőke lett. Senki vörös nincs a családban,de a szőke haj a vörös árnyalata,én úgy tudom. Van egy kollégám,kisfia vörös hajú, 1 éves lesz és ott sem vörös senki én úgy tudom,de amúgy szőkés mindenki.
2016. júl. 22. 10:53
 9/14 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy lángvörös nem lehet akkor, ha a szülők nem vörösek, de ilyen eper-szőke, (ilyen narancssárgás-vörös) az lehet, akkoris ha a szülők szőkék vagy barnák.
2016. júl. 22. 11:34
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ilyen színek egyrészt nincsenek (eper-szőke), másrészt ha a családban senkinek nincs, akkor nem lehet vörös. Semmilyen árnyalata. Lehet, hogy te belelátod a vörös beütést, attól még nm lesz vörös a haja.
2016. júl. 22. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!