Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha otthon maradhatnál a...

Ha otthon maradhatnál a gyerekeiddel bármeddig, vagyis háztartásbeli lennél, hogyan telnének a napjaid, mi lenne a napirend?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti, mivel nyilván tudom, nem mindenki szeretne otthon maradni akkor sem, ha megtehetné.

Ebben a képzeletbeli helyzetben eltartja a férjed a családot, nem kell dolgoznod és nem is akarsz. Akármeddig otthon maradhatsz a gyerekekkel.

2016. júl. 21. 12:30
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Ha kérdés, akkor leírom, hogy gondoltam.

Általában nálunk 2, vagy 3 éves a legkisebb gyerek, amikor anyuka visszamegy dolgozni. Olyankor a gyerek megy bölcsibe, oviba. Addig meg otthon vannak együtt.

Úgy értettem, hogy onnantól, amikor eljön a munkába állás ideje, tahát nincs otthon baba. Viszont pl. nálunk talán még lenne még egy kistesó, ha megengedhetnénk magunknak, hogy ne dolgozzak. Tehát nem szempont a kérdésben végülis, születhet kistesó bármikor. Olyankor nem lebeg a fejed fölött az elhelyezkedés, visszaállás terhe.

2016. júl. 21. 16:01
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a gyakorlatban így működött ovi/ suli időben:

Reggel ébresztő, rendbe tenni a gyerekeket, reggelit nekik, táska ellenőrzés,Apa vitte a sulisokat, én az ovisokat. Utána gó a bolt, haza, takarítás, míg száradt a ház- gyerekek mellett,kertás házban bizony napi szinten kell feltörölni...- addig angolt tanultam, megittam egy kávét, főztem délre, ebéd után mentem az ovisokért és onnantól úszott a délután. Még a portörlés sem fért bele. Ha tudott a Párom menni a sulisokért, akkor elhozta Őket délután, ha nem, akkor az ovisokkal én mentem.

Heti 1x tojtam a takarításra (kaja maradt előzőnapról elég) és elmentem valahova komázni. Ha főzni nem kellett, és nem mentem sehova, akkor a fürdőt takarítottam ki. Másra idő nem volt délelőtt. Fát is csak délután tudtam intézni (kandallónk van, így télen neccesebb a dolog, S ilyekor sem maradunk ki a jóból, fa tüzeléses bojlerünk is van a fürdőben)

Most, hogy itthon vannak a gyerekek, reggel ha tudok addig megyek boltba, amíg itthon van Apa, utána a szokásos takarítás, főzés, befőzés, és ezzel el is ment a délelőtt. Most délután van ugyan, de ott rogyog az almabefőtt a gázon.... :-) Fát a bojlerba még ezután vágok :-)

Szóval bárki bármit mond, az elmélet szép dolog, de a gyakorlatban egészen máshogy működnek a dolgok :-)

2016. júl. 21. 16:41
 13/23 anonim ***** válasza:
60%

Az egész életem megvaltozna, ha nem kellene dolgozni.

Tuti hogy külföldön élnénk es járnék szorakozni is, es millio barátom vagy haveri köröm lenne es lenne energiám mindenféle családi partykra meg szép is lennék ill önmagam külsőre aki voltam.

Ha lenne időm unatkozni akkor kisérleteznék a normál/finom kajákkal mert olyan "muszájételeket" tudok csak készíteni es nincs idő pénz jelenleg arra hogy a kukába főzzek, míg nem megy.

Szoval majdnem mint ahogy gyerek előtt éltem csak munka nélkül csinálhatnám gyerekkel is mert lenne idő, kedv, energia, ambício

2016. júl. 21. 18:06
 14/23 anonim ***** válasza:
33%
Akkor én lennék a kakukktojás. Ha otthon lennék, nem adnám óvodába a gyereket,hanem a saját tempónkban ébrednénk reggel, nem lenne rohanás, hiszti amiért nem akar óvodába menni. Reggeliznénk majd minden nap mennénk játszóházba, játszótérre, fejlesztő programokra. Ebédelni mindig valahol a városban. Ha hazajöttünk lefeküdne aludni, én addig takarítanék, előkészíteném a vacsorát estére, olvasgatnék, netezgetnék, jacuzziznék. Miután felébred, uzsonna, még játszótér, később hazajönnénk, és felraknám az előkészített vacsorát, hogy kész legyen mire apa hazajön. Később együtt vacsoráznánk, hármasban lennénk.. de szép is lenne.
2016. júl. 21. 19:11
 15/23 A kérdező kommentje:
Előző, szerintem ott a kulcs. Idő, kedv, ez hiányzik most.
2016. júl. 21. 20:54
 16/23 A kérdező kommentje:

Előző komment 13- nak ment.

Kedves utolsó, az óvoda kötelező.

2016. júl. 21. 21:08
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért fáj egyeseknek hogy munka nélkül nyaralás lenne az életem a gyerekekkel, családdal és barátokkal.
2016. júl. 21. 22:07
 18/23 anonim ***** válasza:
38%
Kérdező, nem nem kötelező az óvoda, a jegyzőnél kérhetsz felmentést alóla
2016. júl. 21. 22:14
 19/23 anonim ***** válasza:
11%
DE látom a sok gyereket az óvodának szülő nő jól lepontozott. DE minek nektek a gyerek ha csak heverészni akarnátok otthon? Vegyetek inkább macskát, mindenki jobban járna.
2016. júl. 21. 22:15
 20/23 anonim ***** válasza:
37%
Meg kérdező, azt írtad hogy a férj eltartja a családot, a nő meg akármeddig otthon lehet a gyerekkel. Nos, ha óvodába adja, akkor értelemszerűen nincs otthon a gyerekkel, mivel a gyerek nincs otthon, csak a nő henyél meg önzősködik.
2016. júl. 21. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!