Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nyelvtanár pár hónapos babához...

Nyelvtanár pár hónapos babához, vagy külföldi bébiszitter esetleg?

Figyelt kérdés

Főiskolán pszichológia órán tanultuk, hogy egy kisbaba 0-3 éves koráig 5 nyelvet tud folyékonyan, anyanyelvi szinten megtanulni.

Azt tanácsolta a tanár, hogy (a gyerek érdekében) még ebben az időszakban beszéljünk hozzá 3 nyelven, így nagy előnnyel fog indulni az életben.

Azt is hozzátette, hogy annak érdekében, hogy minél könnyebben és korábban megtanulja a nyelveket, és tudja melyik-melyik, ne keverjen szavakat, minden nyelvet mástól kell hallania (pl. anyuka magyar, apuka angol, nagymama német, stb.)

Én ezt mindenképpen szeretném betartani, mert tudom mennyit számít egy jó nyelvtudás, és hogy milyen nehéz később nyelveket tanulni.

Mi arra jutottunk, hogy én beszélek majd a babához magyarul, férjem angolul, család magyarul, és angol nyelvű oviba fog majd járni.

Viszont ezen kívül szeretnénk egy harmadik nyelvet is bevezetni. Mi a spanyolra gondoltunk, spanyolul nézné a meséket a TV-ben, valamint keresnénk valakit mellé aki beszél hozzá.

Viszont a kérdés:

Pár hónapos babához milyen nyelvtanárt lehet hívni? Lényegében csak játszani kell vele, és közben magyar helyett spanyolul beszélni, nem? Vagy spanyolul mesét olvasni... Bébiszittert hol tudnánk keresni, aki beszél spanyolul?

2016. júl. 20. 12:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
41%
Ekkkora marhasagot👍 3 gyerekem (5 3 es 1 )van apuka afrikai. Nemetben elunk. Gyerekek golyekonyan beszelnek magyarul, franciaul, es nemetul. Semmifele babysitter meg tanar nem foglalkozott veluk. En csak magyarul a ferjem franciaul az ovodaban meg nemetul. Eltudjak kuloniteni jogy mikor kivel milyen nyelven beszejenek. Meg az oviba elkezdtek angolul os tanulni mondokazni. Szerintem a babysitter vagy a nyelcanar felesleges
2016. júl. 20. 13:28
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: de a kérdező Magyarországon él, nálatok logikus a három nyelv.

Kérdező szerintem egyenlőre elég az ha te beszélsz a gyerekhez magyarul, apuka meg angolul.

Spanyolul megtanulhat később is, most én teljesen feleslegesnek érzem így a spanyol tanulást hogy nincs a családban egy spanyol sem és nem is éltek spanyol nyelvterületen. Bőven elég ha perfektül megtanul angolul és magyarul, nem hiszem hogy egy 3 hónaposhoz érdemes spanyol bébiszittert járatni csak azért hogy spanyol dalokat énekeljen neki ha amúgy úgysem fogja használni a hétköznapi életben a nyelvet, akkor ez olyan kb mintha már most tanárhoz járatnád hogy tanuljon.

2016. júl. 20. 13:53
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

#11-es, tanulj mar meg szoveget ertelmezni :D A kerdezo Mo-on el. Akkor szerinted hogyan lehetseges mas modon 3 nyelv?...

Mi kulfoldon elunk, en es az en csaladom magyarul, a parom es a csaladja angolul beszelnek az ikreinkhez. Most 2 evesek es mindket nyelvet ertik, de azon a nyelven szolalnak meg, amit nekik konnyebb kiejteni, igy a legtobb szavuk angol, mig magyarul sokkal kevesebb szot hasznalnak ok maguk. Ez kesobb fog csak valtozni. Nem csak az ujszulotteknek szivacs az agyuk a nyelveket illetoen, hanem az idosebb gyerekeknek is. Eppen ezert mi a 3. es 4. nyelvet majd akkor fogjuk elkezdeni naluk, ha kicsit idosebbek lesznek.

Egyebkent ha Te mar most szeretned elkezdeni a 3. nyelvet, akkor tenyleg a babysitter tunik a legjobb megoldasnak. Vagy ha kicsit idosebb, akkor spanyol nyelvu ovi pl.

2016. júl. 20. 14:06
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
Mindjárt jön ide egy anyuka, akinek a gyereke születésekor már nyolc nyelven írt, olvasott és cigánykerekezett, aztán hívtok a tiétek mellé még napi öt nyelvtanárt az oxfordi topmenedzserképzőből, nehogy Tompika lemaradjon valamiről. :D
2016. júl. 20. 14:14
 15/20 anonim ***** válasza:
87%
11. áruld már el,hogy egy 1 és egy 3 éves,hogy a viharba beszél FOLYÉKONYAN 3 nyelven?Az 1 éves még beszélni se tud,nem hogy folyékonyan!
2016. júl. 20. 14:27
 16/20 anonim ***** válasza:
36%
Az 5evesre es a 3 evesre gondoltam. Hiszed vagy nem hiszed folyekonyan beszel min3 nyelven 3 eves 4 honapos. Jo hogy nem azt mondod hogy egy 3 eves gyerek nem beszel.
2016. júl. 20. 14:51
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

A gyereket tervező, lelkes anya tapasztalatlanságának tudom be a naivitásodat, mert ha már legalább egy gyereked lenne, nem gondolnál ilyen hülyeséget. Nézd, én is tanultam az egyetemen pszichológiát, csak az a nagy előnyöm megvolt, hogy nekem akkor már egy ovis gyerekem volt, ezért tisztában voltam vele, hogy mi az, amit reálisan meg is lehet valósítani, és mi az, ami leírva tök jól néz ki, de úgyse lehet, vagy nem éri meg a belefektetett energiát.

Az odáig oké, hogy két nyelvet meg tud tanulni a babátok, mert a férjednek az angol is az anyanyelve. De harmadikat mi a fészkes fenének? Semmi értelme nincs. Hívtok hozzá napi pár órára valakit, aki spanyolul beszél neki? Ez nem elég. Veletek, a szüleivel két másik nyelven fog kommunikálni, azt meg tudja így tanulni, de a pár spanyol mondókától még nem fog spanyolul is beszélni. Azt meg verd ki a fejedből, hogy majd spanyolul néz mesét, filmet, és akkor azt is megtanulja. Ebben a helyzetben a gyerek egy passzív fél, nem kap visszajelzést a saját szavaira. Valószínűleg a mesét megérti egy idő után, de kommunikálni nem fog tudni ezen a nyelven.

Az meg végképp hülyeség, hogy azért kell csecsemőként nyelvet tanulnia, mert később ANNYIRA nehéz megtanulni. Gyerekként még nagyon is könnyű. Óvodásként, és főleg kisiskolásként bőven ráér elkezdeni harmadik nyelvet tanulni, hidd el, nagyon jól meg fogja azt is tanulni.

2016. júl. 20. 15:04
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem mondom,de előfordul.Valamelyest mindenképpen túlzol,de mindegy.
2016. júl. 20. 15:05
 19/20 anonim ***** válasza:
A 11. válaszolónak szólt a válaszom(a 18. vagyok)
2016. júl. 20. 15:06
 20/20 hannibalking ***** válasza:
76%
"Egyébként a BGF-en tanultam." köszönöm, nincs több kérdésem.
2016. júl. 20. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!