Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy 7 éves gyereknek nyári...

Egy 7 éves gyereknek nyári szünetben minden nap tanulnia kell, szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés
Egy rokonom családjában van ez, a lányuk most volt elsős, és a nyári szünetben meg van szabva, hogy minden nap gyakorolnia kell az olvasást és írást, ezenkívül heti kétszer angoltanárhoz is küldik. Mindezt nyári szünetben. Szerintem kínzás a szegény gyereknek. Ti mit gondoltok?
2016. júl. 18. 16:07
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
74%

Pedagógusként azt mondom, nem árt ha gyakorol a gyerek nyáron. Tapasztalatból mondom, hogy pl. 2. év elejére annyi mindent felejtenek, hogy majdnem mindent kezdhetünk elölről legyen az számolás, írás vagy olvasás. Tehát a gyakorlás kell.

Viszont egy 7 éves gyerek épphogy kilépett a játékos óvodából s kezdte megszokni az iskolai rendszert. Tehát hiába van vége az 1. osztálynak, az átmenet még tart nála a játékok és a szabályok, rendszerek közt. Ezért túlzásnak gondolom a mindennapos tanulást. Hiszen a szünet nekik azért van, hogy kikapcsolódjanak, játszanak sokat.

Megkellene találni az "aranyközéputat" a tanulás és a játék közt. Szerintem heti 2 - 3 alkalom (ha már a szülő ennyire ragaszkodik hozzá) bőven elég lenne; sőt ha az iskolakezdés előtti 2-3 hétben gyakorolna csak, az is bőven jó lenne :)

Ezzel, hogy ráeröltetik a mindennapos tanulást, nem lesz arra oka, hogy várja a nyári szünetet s megjobban megfogja utálni a tanulást; mert gondolom nyáron semmi játékosságot nem szerveznek bele a szülők...

2016. júl. 18. 19:18
 22/31 anonim ***** válasza:
20%

12 eves fiam is tanul itthon minden nap, het 3x 1 óra német tanarnál. Junior nyelvvizsgára készül.

Nem kinzas a gyereknek, 2 honap alatt sokat lehet felejteni, raadasul nem zokken ki a ritmusbol. Emellett ugyan ugy kirandulunk, strand mikor mi. Ma egesz nap pokemonok utan rohangaltak

A kislany megkoszoni majd ha felno.

2016. júl. 18. 22:01
 23/31 anonim ***** válasza:
71%
Az én kisfiam most fejezte be az első osztályt(Bp. állami Montessori suli).Kifejezetten kérték,hogy NE tanuljunk a gyerekkel a nyári szünetben kötelező jelleggel,csak ha Neki van hozzá kedve!A nyár a pihenésé,kikapcsolódásé,majd szeptemberben folyt.köv.Az én gyerekem szívesen olvas(már folyékonyan megy Neki),de semmiféle kötelező jellegű dolgot nem adok.
2016. júl. 18. 22:06
 24/31 anonim ***** válasza:
20%

Nagyon sajnálom a gyerekeket, akiknek ilyen sokat kell hajtaniuk, nem jut nekik rendes nyár, mint nekem hajdanában. Azonban...

Jobb lenne, ha a gyerekek egyenletesebben tanulnának. Kevesebbet év közben, viszont nem hagynák abba nyárra se. Próbálj meg megtanulni valamit, aztán tedd félre két hónapra, és nézd meg, mire emlékszel belőle. Katasztrófa. Nagyon küzdelmessé tesz minden évkezdetet, jóval kevesebb nyüglődés jutna év közbenre, ha nem hagynák abba a tanulást nyárra.

Ajánlom Malcolm Gladwelltől a Kivételesek c. könyvet. Többek között arról is szól, hogy amcsi gettóban hoztak létre olyan iskolát, ahol sokkal de sokkal többet kellet tanulniuk a gyerekeknek, és nyáron is, szünetmentesen. Sokra vitték.

Ami pedig a hazaiak angol tudását illeti: a külföldiek egyszerűen nagyobb önbizalommal rendelkeznek. Simán megszólalnak szinte nulla tudással is, és azt mondják magukról, hogy tudnak idegen nyelvet, míg a magyarok középfok közeli tudással is csak somolyognak.

2016. júl. 19. 08:09
 25/31 anonim ***** válasza:
56%

A 7 éves gyerek most fejezte be az első osztályt, gyakorlatilag csak írni-olvasni és valamennyire számolni tanult meg. Ezt bőven szinten lehet tartani azzal, ha pl. esténként ő is olvas egy mesét, társasjátékoznak vele pl. Gazdálkodj okasant, rábízzák, hogy diktálás után leírja a bevásárlólistát stb. Ha angolra szívesen megy, mert olyan a tanár, az oké, amúgy rengeteg angol nyelvű meséskönyv van, lehet nézni Szezám utcát vagy más gyerekműsort eredeti nyelven, lehetőleg együtt, ezer lehetőség van az otthoni gyakorlásra, tanulásra, amit nem kényszernek él meg.

Ezt, amit a kérdésben szereplő szülők csinálnak, teljesen értelmetlennek tartom. (NB. az enyémek úgy mentek iskolába, hogy már tudtak valamennyire írni-olvasni, holott sose tanítottuk őket erre. A gyerekben van természetes kíváncsiság, tudásszomj, ha a korának megfelelően foglalkoznak vele, rengeteg ismerethez jut könnyedén és élvezettel.)

2016. júl. 19. 09:03
 26/31 anonim válasza:
46%
Szerintem ez abszolút nem normális, ellopják a gyerekkorát.
2016. júl. 19. 09:39
 27/31 anonim válasza:
91%
Mi is most végeztük az elsőt, sajnos fél év környékén nagyon sok problémánk volt az írás olvasással, nem ment és nem is akarta, minden nap megcsináltuk, hogy ahányszor el kell olvasni elfogjuk, év végére nagyon belejött az olvasásba, mindig megdicsértem, hogy mennyire ügyes lett. Azóta magától is előveszi a könyvet, hogy olvasson, viszont az írásban még mindig van ám lemaradás, ezért kb heti 3-4szer másol a füzetbe néhány sort, ez max 15 perc, nem érzi megerőltetőnek és utána mindig büszke rá. Esténként meg szoktam neki olvasni, ezt szoktuk felváltva így ő is olvas a meséből. Volt egy matek könyvük, ami ilyen képességfejlesztő, tele játékos feladatokkal, ebbe szinte nem is dolgoztak év közben, ezért mondta a tanásrniné nyugodtan csinálják otthon, ezt ő magától elő szokta venni és csinálja. Fél év alatt nagyon sokat változott és igazán ösztönzően hatott rá, hogy érezte azt, hogy sokat dolgozott és meg is lett a jutalma. A kérdéshez visszatérve, az nem fogja el venni a gyerek nyári szünetét, ha napi 1 órát gyakorol. Például ha lemaradása van az sem jó, mert utána meg túl sok minden zúdul majd a nyakába.
2016. júl. 19. 11:04
 28/31 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem ez nem problémás dolog, a lányuk okos lesz és ez nem utolsó szempont :D Majd akkor ne csináltassák ezt vele, mikor majd nyári munkába fog menni és 5 órától 5 óráig nem lesz itthon. Azután már tényleg szopatás. Ahogy itt olvasom a kommenteket, érdekes dolgok vannak. Pl már miért ne lenne közöd hozzá?? Ha tudnád javítani a lány életszínvonalát, miért ne javíthatnád? A nyelvtanulás meg amúgy tényleg fontos véleményem szerint. Arra viszont oda kéne figyelni, hogy majd a lány 12 éves kora után, mikor majd mentálisan oda is odaér, hogy a következő tanulás után még legyen energiája továbbművelnie magát pl internetről, csak, hogy ki tudjon alakulni egy világnézete, mert azt a szülei nem biztos, hogy adnak neki, pláne nem olyat, ami őt is vonzaná. Amúgy gondolom az a terv, hogy egyetemre küldik, igaz?
2016. júl. 19. 12:08
 29/31 anonim ***** válasza:
23%
Ez az ellopják a gyerekkorát gondolkodásmód is olyan baszottjól hangzik. Pont úgy lesz neki "gyerekkora" illetve a lázadó időszak, hogy alkalmanként ki akar törni ebből a rendszerből.
2016. júl. 19. 12:12
 30/31 anonim válasza:
73%
Szerintem ez nem normális.
2016. júl. 19. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!