Egy 7 éves gyereknek nyári szünetben minden nap tanulnia kell, szerintetek ez normális?
Nem kell nagyon sokat tanulnia, egy mesekönyvből kell elolvasnia egy-két oldalt, illetve írnia néhány mondatot, vagy szavakat. az angolóra pedig egy órás.
Viszont a kislány nem szereti a tanulást, ezért előtte mindig hosszú időn keresztül veszekednek, mire rá tudják venni, hogy végre elkezdje.
Szerintem nem normális.A gyakorlás normális dolog,mondjuk heti 2x,és amikor ő szeretné,valamint valami kreatív feladattal.7 éves gyereknek heti 2 angol szerintem szenvedés! Ilyen korban a gyerekek nagyon sok mindent nem értenek még meg! Legalábbis nekem 4. osztályból származó angol tudásom nem túl fényes(és akkor már 10 voltam,nem 7!).Az alap szavakat tanulgattam akkor,pl. állatok,család,iskola témakörökben. Nagyon jó dolog az angol,de szerintem 2hetente egyszer bőven elég lenne eljátszogatni a tanárnénivel. Aki azt hiszi,ebben a korban ez másról szól,az nagyot téved.
(Engem iskola időben sem ültettek le soha az íróasztalhoz,mindig akkor gyakoroltam,amikor kedvem tartotta. Alsó tagozatban már gyönyörűen olvastam,írtam. 4. osztályban a szinthez képest tökéletesen beszéltem angolul.És mint írtam,nekem soha semmi nem volt kötelező!Házit írni sem!)
Nem tudjuk, mit értenek a családban "gyakorlás" alatt.
Rám pl. anno sem az idegen nyelv, sem pedig az írás-olvasás miatt nem kellett parancsolni; magamtól is imádtam ezeket, számomra szórakozás volt.
Ellenben, ha matekozni kellett volna játék helyett, szerintem zokogással töltöttem volna a napot.
Szóval nem mindegy, az általad említett kislány hogyan áll a dologhoz. A dolgoztatásnak nem vagyok híve, de lehet szinten tartani és játszva tanulni is minden gond nélkül. Illetőleg akár szeretheti is.
Ja, és hozzáteszem, hogy pl. a mi kislányunkhoz születése óta két nyelven beszélünk, tehát ő heti 168 órában hallja az angolt is (kis túlzással - nyilván néha alszik :D). Neki ez nem tanulás és nem leterhelés, hanem a világ legtermészetesebb dolga.
Azt viszont nem tartom jó ötletnek, hogy egy 7 éves kislányt nyári szünetben külön tanárhoz járassanak, és rendesen, tanóraként kelljen heti kétszer végigülnie az angolt. Annak lehet, hogy nem lesz sok értelme, csak megutálja az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!