Mennyivel segített többet a férjed, miután visszamentél dolgozni GYED-ről/GYES-ről? Mi volt az ő dolga?
Mi mindent közösen csinálunk, foz ha kell mosása indít, gyereket furdet, pelenkaz vagy epp vasal egy inget maganak.
Meg osztunk minden feladatot.
Nincsenek így kőbe vésve a dolgok, mikor épp mire van szükség. Heti 2x ő megy a gyerekért, néha ő is viszi. Táppénz, szünetek megbeszélés szerint.
A takarítást igyekszünk hét közben letudni, hogy ne a hétvégéből menjen el idő. Ez nem mindig jön össze persze, de törekszünk rá.
Főzni csak hétvégén főzünk. Mi rendeljük magunknak az ebédet munkahelyre, a gyerekek esznek az oviban.
Ugyanannyit, mint előtte. De nem segített, hanem együtt csináltuk. A segítés azt jelentené, hogy az valójában az én munkám, ez ugye nincs így.
Terhesség előtt, terhesség után és GYED után is fele-fele ment a házimunka. Egyedül terhesség alatt volt más, mert nem emeltem nehezet (porszívó), és sokáig állni se bírtam, így sok minden rámaradt.:) Pl. a mosógéphez lehajolni se ment már a végén.
nálunk nagyon megváltozott minden, de olyan örömmel csinálta, olyan boldog volt, hogy én végre kimerült és elégedett vagyok :D
reggel ő vitte oviba, én később jártam dolgozni, hagytak pihenni :)
aztán én vásárolta, mert meg tudtam oldani ebédidőbe. mentem a gyerekért, csavarogtunk, majd miután hazajöttünk csináltam a vacsit. ekkor ért haza, és megcsinálta a konyhát, elmosogatott, én pedig kicsit pihentem. közös vacsi, fürdés, majd együtt játszottunk a gyerekkel. hétvégén ő takarított.
most babát várok, most megint nagyjából mindent megcsinálok mire hazaér, de pl. ma elúsztam, szó nélkül nekiállt mosogatni meg pakolni :)
kíváncsi leszek a baba körül mennyire fogja kivenni a részét, a naggyal nehezen találtak közös hangot, sok idő kellett mire rájött mit hogyan, gondolom most ez könnyebb lesz gyakorlattal :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!