Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érezni fogom, ha eljött az ideje?

Érezni fogom, ha eljött az ideje?

Figyelt kérdés

8 éve elek együtt a férjemmel. Én 32 N ő 39 éves. Már lassan 2 éve, hogy babát szeretne. Én még az elejé ígérhetem, de idén nyár elején mikor ujra szóba hozta, megmondtam hogy hagyja el ha nem tud varni. Meddig? Nem tudom, majd ha úgy érzem szólok, talan fél év de az is lehet hogy soha.

Azt mondta nem tud, nem akar elhagyni. Így viszont mindig arra gondolok, hogy megfosztom valamitől.

Jó munkám, jó életem van és nem érzem azt, hogy szükségem van egy gyerekre. A nővéremnek van 3 és láttam, látom a jó és kevésbbé jó oldalát a gyerekvállalásnak.

Bár én inkább a negatív oldalát látom a lemondást, függést, fáradozást. Különösképpen nem vagyok önző, mielőtt ezzel támadnátok.

A kérdésem az lenne, hogy van e arra esély, hogy egy nap majd arra ébredek, hogy szeretnék gyereket? Fiatal vagyok még annyira hogy változzak?

2016. júl. 15. 10:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Hasonlóan érzek mint te és az én párom is a babák bűvöletében él már évek óta (23L-28F).

Én valamiért nem hiszek abban, hogy meg fog jönni a kedvem, de lehetséges, hogy tévedek. Sajnos/hála az égnek nem vagyunk egyformák, ezért hiába írja le itt 50 kismama, hogy "nyugi, majd érezni fogod, ha eljön az ideje és akkor mindennél jobban fogod akarni" stb., mert semmi garancia nincs arra, hogy nálad is így lesz.

Arról nem is beszélve, hogy olyan nőknek is van gyerekük, érezték a hívást, akik nem alkalmasak és megbuktak anyaként.

Én a párom miatt bevállalnám esetleg, de úgy érzem az sem lenne felelős döntés. Hiszen hiába mindkét szülőé a gyerek, az anya szokott az elsődleges gondozó lenni, több időt tölteni vele stb. És ha ő nem megfelelően áll a gyerekhez, az kihatással lesz a gyerek későbbi személyiségére, fejlődésére, lelki egészségére. Én viszont nem szeretnék ekkora felelősséget ilyen bizonytalanul vállalni, mert jó eséllyel elbuknék.

A párod el tudna fogadni úgy is, hogy nem lesz gyereketek? Mert ha nem is szakít, lehetséges, hogy gyakran a tányérodra fogja tenni a dolgot veszekedések során. Aztán emiatt te fogsz előbb-utóbb kilépni.

De lehetséges, hogy megelégszik a veled való kapcsolattal is.

2016. júl. 15. 10:20
 2/2 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva én azt gondolom, hogy ha 32 évesen egy 8 éves kapcsolatban ennyire nem szeretnél gyereket, akkor ez rövid időn belül nem fog változni. De ki tudja, végül is én ismerek erre példát a környezetemben. Ott a férfi volt az aki nem szeretett volna, úgy érezte neki így teljes az élete. A nő viszont szeretett volna gyereket, így ő is mondta neki, hogy nem akarja megfosztani semmitől, hagyja el, hogy olyan párt találjon, akivel családot tud alapítani. Aztán teltek múltak az évek, a nő maradt, a férfi meg végül beadta a derekát. Még csak pár hónapos a pici, de mostmár ő fűzi az asszonyt, hogy legyen még egy. :) És rendesen aktívan részt is vesz a gondozásában, szóval boldg apuka lett.

Szóval akár változhatsz még, de lehet, hogy nem, ezt tényleg nem lehet tudni.

De nehéz kérdés az biztos.

2016. júl. 15. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!