Kb. mennyibe kerülhet a név változtatás?
Figyelt kérdés
Adrienn helyett Adrienként vagyok anyakönyveztetve és nagyon zavar, hogy mindig hülyének néznek amikor alá kell írnom valamit stb. Azt hiszik nem tudom leírni a nevem, hogy 1 n-el írom.
Mennyibe kerülhet a módosítása? Meg is kell indokolni miért szeretnem megvaltoztatni?
2016. júl. 10. 11:07
1/2 anonim válasza:
10.000 Ft az illetéke (2016. februári infó), anyakönyvi hivatalban adnak hozzá formanyomtatványt. Meg kell indokolni. Nyilván ennél kicsit cizelláltabb stílusban, de ez teljesen indokolt, hogy a neved ismertebb írásmódja a két n, nyilván azt akarod használni. Nekünk is ilyen alapon ment a névváltoztatás.
2/2 anonim válasza:
Én is most változtattam nevet :)
10000 az okmánybélyeg a névváltoztatási kérelemre.
2000 az új születési anyakönyvi kivonat.
Személyi, lakcím, taj kártya januártól ingyenes.
Ha van jogsid, vagy a neveden kocsi, azok átírásáért még külön kell fizetni.
Meg kell indokolni, de amit itt leírtál, azt el is fogadják :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!