Hogy működik a vezetéknév változtatás?
Azt szeretném kérdezni Tőletek hogy ahhoz hogy újra az én nevemen legyenek a gyerekek ahhoz kell az apuka beleegyezése? Vagy eltudom egyedül is intézni?
Ha kell a beleegyezése akkor elég egy papírt aláírnia vagy jelen is kell lennie?
Illetve az utolsó kérdésem az lenne hogy hol lehet ezt elintézni :) Előre is köszönöm a segítségeteket.
2 éves Gyerkőc Anyukája :)
Nem azért szeretném mert szebb :)
Több mint másfél éve nem is néz felé, és nem sokára ovi stb és szeretném ha újra az én nevemen lenne :)
Szóval indok az van bőven, azért is kérdeztem hogy kell-e hozzá mert nem tudom hogy eljönne e..... :(
Viszont köszönöm szépen a segítségedet
Szerintem hivatalosan le kell mondania róla (már ha lehet ilyet).
Te meg perelhetsz gyerektartásért.
Dehogy kell lemondania a gyerekről az apukának :D
Viszont a beleegyezése mindenképpen kell, ezt egyedül nem tudod elintézni, kettőtöknek közösen kell róla nyilatkozni, hogy meg szeretnétek változtatni a gyerek családnevét.
Kedves előttem lévő Hozzászóló :)
Azt szeretném kérdezni hogy elég ha csak aláír egy papírt és én azt beviszem a megfelelő helyre vagy neki is ott kell lennie? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!