Vezetéknév változtatás mennyibe kerül?
A családnevemet szeretném megváltoztatni.Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg aki mostanában csináltatta, vagy benne van a témában,mennyibe kerülne ez nekem?(Az okmányok amiket feltétlen meg kell újítani a névváltozás miatt:személyim,lakcímkártyám,tb-kártyám,jogsim,adókártyám,születési ak. kivonatom,házassági anyakönyvi kivonatom, 1 gyermekem születési ak.kivonata,személyije,lakcímkártyája,adókártyája)
Hol tudnám ezeket elindítani,és kb. mennyi költségre számolhatok?Nagyon megköszönném ha valaki tudna nekem segíteni!:)
Hát az irataidat az okmányirodában tudod megváltoztatni, a névváltoztatásban nem tudok mit mondani. :/
Miért változtatod meg egyébként?
Igen,az irataimat az okmányirodában kell,azt tudom,csak az árát nem :))
Családi okok miatt sajnos,nem bírok együtt élni a nevemmel:(
Az adataid,mármint a számadatok maradnak gondolom,és úgy találnak meg :D Plusz lakcím..vagy nem tudom:)
Te megváltoztattad?
Mivel házassági anyakönyvi kivonatról írtál, nyilván házas vagy. Melyik neved nem tetszik? Felvetted a férjed nevét, és most úgy gondolod, ez mégsem jó? Vagy a lánykori neved nem tetszik?
A gyerek nevének megváltoztatásához kell a férjed beleegyezése is, legalábbis tudomásom szerint.
személyi: 1500
lakcímkártya: 500
Jogsi: 4000
TB, adókártya ingyenes
Én ezeket változtattam most házasság miatt :)
Igen házas vagyok.
Ez csak egy példa:
Nagyné Kiss Mariska
A Kiss,vagyis a családnevemet szeretném változtatni mondjuk Nagyné Tóth Mariskára:)
A gyerek neve nem változik,csak az irataiban az én leánykori nevem(anyja neve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!