10-es vagyok. Mint írtam, a bátyám Krisztián, szeretem ezt a férfinevet. Gyerekkoromban Krisztónak becéztem, teljesen magamtól találtam ki. Rajta maradt a tesómon. Most is így becézzük: a család Krisztónak szólítja, a környezete viszont nem becézi, de nem is baj, a Krisztiàn szerintem egy komoly férfinév, nem kell becézni felnőtt korában.
Valaki említette, hogy nem adná a fiának a férje keresztnevét. Mi adtuk, István a férjem, nekem pedig ez az egyik kedvenc férfinevem, komoly, és elég ritka is mostanában. De mivel a férjem nem örült annak, hogy az Ő nevét kapta, választottunk a kisfiunknak egy mindkettőnknek tetsző második keresztnevet, és úgy szólítjuk. A környezetünktől pozitív visszajelzések érkeznek.
Krisztián,Krisztó,István,stb. nevek nem tetszenek,lényeg,hogy aki adja,aki kapja,annak tetsszen!
Van 1 Mária nevű ismerősöm,aki a lányának szintén a Mária nevet adta.A lánya amikor nagykorú lett,lecseréltette az anyakönyvében a nevét,mert nem szerette a Mária nevet.
Tehát ha Krisztiánnak nem tetszik majd a saját neve,lecseréli és kész! Én a vezetéknevemet cseréltettem le,mert az nem tetszett.
Jó magam Krisztián vagyok.viszonylag szép név.
de semmikép ne adnám.
Persze hogy adnám ezt a gyerekemnek. Apukám is, Bátyám is. Krisztián. Unokatesómék is gondolkoztak a Krisztián néven, De végül a fiuknak Krisztopher-Patrik lett a neve. Nagy valoszinűséggel ha majd nekem is fiam lesz a Krisztián nevet fogja kapni.
(exemet is Krisztiánnak hivtál)
Szép név. De irtozom a gondolattól,hogy a gyereket valakiről nevezzékel. A családban voltrá példa és nem mindig sültel jól.
Ezért sem adnám a fiamnak,meg amúgy is lányt szertenék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!