Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismamák, kisgyerekes anyukák!...

Kismamák, kisgyerekes anyukák! Veletek is bunkók tömegközlekedésben? Hogy reagáltok, ha pl vki beszól?

Figyelt kérdés
Két kicsi gyerekem van(4 éves kislány,2 éves kisfiú)+31 hetes terhes vagyok.Nem szoktunk buszozni de ma nem tudtuk máshogy megoldani.Tudni kell,hogy itt(Szegeden) vannak most újfajta buszok,hogy a babakocsis helyen vannak lehajthatós székek,hogyha nincs ott mozgássérült vagy babakocsis akkor le lehessen ülni.Felszálltunk és egy 16-17 év körüli lány felállt és átadta a helyét ugyanis nem volt ülőhely.Egy kb. 60 éves bácsi állt egy ilyen lehajthatós szék előtt mire megkérdeztem udvariasan,hogy elnézést leülhet ide a kisfiam?,mire rámförmedt,hogy itt állok,meg hogy biztos elvannak fáradva a gyerekeim a sok munka miatt.Aztán odaszóltam a kislányomnak,hogy Norina légyszíves ülj kicsit arrébb,hogy Zéti odaférjen,és a bácsi mit mond:Norina,pff.Hát a pofám leszakad,hogy még az is a baj hogy hogy hívják,mekkora bunkó emberek vannak,ráadásul egy idős bácsi.Az még oké,hogy nekem nem adják át a helyet,de könyörgöm két kicsivel vagyok,simán elránthatja őket a busz.És hogy egy ember nem képes felállni,mikor látja hogy mekkora a gyerekem,hát nagyon felidegeltem magam,de inkább nem vettem róla tudomást.
2016. júl. 7. 23:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%

Velem nem bunkók, de igyekszem kerülni a tömegközlekedést (Budapesten). Inkább nagyon cuki dolgokat mondanak a gyereknek, gyerekről. Megállnak, nézik, beszélgetnek vele.

Igazából veled is csak egy eset történt, ahol egy 60 éves pasi (aki valószínűleg 25 éves szexrestanciával küzd és emiatt érthető módon a végletekig feszült) nem adta át a helyét. Ilyen van. A 60 éves nem idős bácsi egyébként, apám 62 éves és minden nap úszik és aktívan dolgozik. Rossz napja volt és ennyi, rajtad töltötte ki, nem azért, mert kisgyerekes vagy és ezért gyűlöl téged.

Én egyszer átadtam a helyem egy általam terhesnek hitt nőnek, aki csak azért nem vert halálra ordítása közben, mert leszálltam. Van ilyen bicikli, az embereknek nem jó ebben az országban és erről mindig más tehet.:)

2016. júl. 8. 07:43
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

Nem igazán. Nem kell egy rossz tapasztalat miatt általánosítani.

Naponta közlekedek Budapesten az ovisommal és a fél évessel. Hol babakocsival, hogy kendővel. Az emberek nagyrészt közönyösek. Kisebb részük segítőkész és kedves, és csak nagyon kevesen bunkók.

2016. júl. 8. 08:18
 13/18 anonim ***** válasza:
91%

Ezek szerint en is jo helyen élek...velem /velunk is mindig nagyon kedvesek.Tegnap is buszoztunk,en 22 hetes terhes vagyok,5 es 2 evesek a lanyaim..kb. 5-6 embert pattant azonnal..kozepsulisokkal is volt mar jo tapasztalatom..nagy horda fiú,en kb 30+ hetes terhes voltam, a lanyom is velem volt,miutan 3-4 srac elenk tolakodott,jott az egyikuk,mindenkit visszafogott,kioktatta őket,es elore engedtek...

Szoval szerintem is arra koncentralj inkabb,hogy volt aki rögtön pattant es átadta a helyet.

2016. júl. 8. 09:11
 14/18 anonim ***** válasza:
38%

Kulfoldon lakom , ott nincs ez. Most itthon vagyunk , es igen, itt ilyen bunkosk ( ezert nem koltoznek haza, hogy a gyerekem ne egy ilyen orszagban eljen ) .

En azt csinalom, hogy szolok, es eddig meg mindenki meglepodve, de kapasbol atadta a helyet.

Nyisd ki a szad kerdezo, meglatod , hogy reagalnak ra. Nekem mindig bejon :)

Szeged egyebkent

2016. júl. 8. 09:17
 15/18 anonim ***** válasza:
82%
Ezek szerint akkor rám meg rám van írva, hogy bunkózni kötelező velem... Rendszeresen szólnak le a bkv-n az idősek, mert le merek ülni az 5 évesemmel, a 2 évesemmel babakocsival 18 hetes terhesen a buszon, a babakocsisok!!! számára fenntartott helyre a buszon. Fájlalják, hogy nem tudják hova tenni a húzogatós kis kocsijukat. Múltkor a villamoson is megszóltak, sőt, rendszeresen beszólnak... Pedig jó környéken lakunk, de valahogy az utazás, az nem megy... :-)
2016. júl. 8. 09:37
 16/18 anonim ***** válasza:
37%
én is Szeged és környéke...sajnos nagyon ritka a rendes, segítőkész ember. Mondjuk megoldom magam, de a múltkor először sikerült távolsági busszal menni Szegedre (25 km), két gyerekkel (egy gyerekkel simán elvoltam). Kifogtam, hogy pont akkor kellett egy egész kisiskolás csoportnak is mennie, plusz a normál utasok, szóval tömegnyomor volt. A babakocsis beállóban hegyekben álltak a csomagok, de pofátlan voltam és szóltam az ott álló srácnak, hogy ugyan engedje már oda a babakocsit. A 3 éves lányomnak mondtam, hogy kapaszkodjon a kocsiba, én egyik kezemmel fogtam a kocsit (le volt ugyan fékezve, de így is kell), másikkal kapaszkodtam. Egyetlen ember nem volt, aki a közelben ült, hogy felállt volna, hogy legalább a gyerek le tudjon ülni....nők voltak, illetve fiatal lányok. Az egyik bámulni kezdett, én meg visszabámultam, persze nem vette a lapot. Azért így szardínián utazni elég rossz volt, főleg a lányom miatt aggódtam, hogy nehogy ráessen valaki, mondjuk így is szegény pont a táskavonalban volt, kapott pár táska"simit" a fejére :(((( szóval szomorú, hogy ennyire ne legyenek tekintettel másokra
2016. júl. 8. 09:48
 17/18 A kérdező kommentje:
Huh köszönöm a sok választ,mindenkit felpontoztam,azért látom van itt pozitív és negatív tapasztalat is.Mikor még csak egy gyerekem volt vagy egy+pocakban/babakocsival akkor még közlekedtem így és semmi rossz tapasztalatom nem volt.Egyszer a babakocsis helyen ült egy néni a lehajthatóson,de még odafért a babakocsi,úgyhogy nem szóltam,a lányom pedig odaült a közelbe.A néni nagyon aranyos volt,beszélgetett a gyerekeimmel,elmondta,hogy az ő unokái 3,2 és 1 évesek így jól összeszoknak stb én is mondtam,szóval nagyon aranyos volt,pár éve még vagy más volt vagy csak szerencsém volt ilyrn téren,de mindegy is,a lényeg hogy nem történt tragédia.
2016. júl. 8. 10:17
 18/18 anonim ***** válasza:

Pesten lakom és gyűlölöm a tömegközlekedést. Júniusban vettünk autót, nem érdekel ki minek tart, de azzal megyünk mindenhova, mert a metrón/buszon/villamoson csak érdektelen, 0 segítőkészséggel megáldott ember van. Végignézik ahogy 50 kilósan lecipelem a 2évest a babakocsiban, érett, 30as izmos férfiak, ülőhelyet sosem kaptam, még nagy pocakkal is mindig én kértem hadd ülhessek le. Nekem elég volt. Nem beszélve a 3-as metróról ami nyáron, undorító, forró, büdös, a másik izzadt hónaljában kell állni és imádkozni hogy ne most gyulladjon ki a metrókocsi és haljunk meg benne mind.

10 ezer a bérlet, 10 ezer a havi benzin költség is, de cserébe kényelmesen ülök a légkondícionált autónkban amit a fiam is imád, sokkal gyorsabban vagyok a-ból b-be és nem kell ezzel a sok érdektelen emberrel utaznom. borzasztó...

2016. júl. 10. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!