Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Álmaitok lakásában/há...

Anyukák! Álmaitok lakásában/házában éltek? Ha igen, mi jellemzi? Ha nem, milyet szeretnétek?

Figyelt kérdés
Mekkora, hol, milyen elosztás, stb. Minden érdekel! Megvalósítható-e, mikorra tervezitek, ha igen?
2016. júl. 7. 09:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szeretem a lakásunkat, most újítottuk fel, építettük át, hogy tágasabb legyen. 60 nm-es, 3 szobás, étkezős, vadonatúj, modern konyhával, beépített gépekkel, szép bútorokkal. Nem szeretnénk innen elköltözni, hármunknak bőven elég (egy 4 éves fiunk van és nem tervezünk több gyereket). minden a legkényelmesebb. Soha nem vágytam kertes házba, nem nekem való.
2016. júl. 7. 13:18
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A város stimmel, nem akarnék máshol élni. Az álomházam 3 szoba+nappali (két gyerek+anya+apa, mindkét gyereknek saját szoba), konyha, előszoba, fürdőszoba, külön wc, tágas, de nem óriási kert, kellemes terasszal.

A valóság egy kétszobás, 50 négyzetméteres lakás, anyámékkal a szomszédban (nem együtt velük hálistennek, de így is közelebb vannak néha, mint szeretném). Emiatt nincs és nem is lesz 2 gyerekünk, csak 1, nem férnénk már el 4-en. Itt annyira drágák a házak, hogy hacsak nem szakad rám a bank, elképzelhetetlen, hogy ez valaha megvalósul.

2016. júl. 7. 13:20
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ott lakunk. 5 éve költöztünk, és itt akarok megöregedni.

Megyeszékhely jóféle részén, három szintes családi házban lakunk, szép nagy kert is van. Három gyermekünk van, és jó arra gondolni, hogy kamaszként is el fognak férni.

Viszont még kb. 7-8 évig fizetjük a hitelünket, és se bejárónőm, se más segítségem nincsen erre a nagy háztartásra meg a srácokra.

De az is jó, hogy lehet az udvaron a fiúkat levegőztetni, nem kell játszótérre menéssel megszakítani ezerféle dolgomat, ha arról van szó.

2016. júl. 7. 13:21
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Álmaim háza egy legalább 300 négyzetméteres, tágas, minőségi anyagokból épített ház hatalmas terasszal szomszédok nélkül. Ennek megvalósítása kb 300 millió ft lenne. Mivel ennek tizede sem áll rendelkezésünkre, ezért beérjük kevesebbel is. :-)

Vettünk egy házat, amit teljesen átalakítottunk, mindent felújítottunk benne, most lesz kész. Nagyon tetszik. 120 négyzetméter. Van benne egy amerikai konyhás étkező-nappali. Egy fürdőszoba és négy hálószoba, ebből kettő nagy, kettő kisebb. Jövőre szeretnénk egy 50 nm-es teraszt építeni még mellé. Volt, amiből nem engedtünk, volt amiből muszáj volt. Amit sikerült megvalósítanunk az az egybenyitott konyha-nappali-étkező hármasa. Ehhez le kellett bontani két főfalat, amiért mindenki hülyének nézett minket, de igazunk lett, nagyon szép és élhető tér lett így. Mindenképpen szerettem volna konyhaszigetet, ennek is lett helye, ahogy a beépített konyhaeszközöknek is. Rejtett világítást is szerettünk volna, ezt is sikerült kialakítani a nappaliban és az étkezőben. A fa nyílászárókhoz is ragaszkodtunk, de az épített zuhany, mosdópult is nagy álmunk volt, az is sikerült. Ami még fontos volt az a tágas hálószoba, ez is meglesz, mert 20 négyzetméteres szobánk lesz. Külön szobát is akartunk minden gyereknek, és mivel három gyereket terveztünk, ezért négy hálószoba került kialakításra. Amiről le kellett mondanunk az a két fürdőszoba. De ha valamiért nem sikerül a három gyerek, akkor az egyik kisebb hálószobát átalakítjuk egy nagy, wellneses fürdőszobává. Amit még nem tudtunk megoldani az a közvetlen átjárás a garázsba és a kazánházba. De összességében elégedett vagyok, ennyi pénzből ennél többet nem tudtunk volna kihozni.

2016. júl. 7. 19:29
 15/17 anonim ***** válasza:
Mi/én igen.Bp. egyik jó kerülete.Saját,hitel és mindenféle tehermentes kertes családi ház.140 nm,4 szoba+nappali-étkező+konyha+spejz+fürdő(zuhanyzó,kád,bidé,wc)+wc.A tömegközlekedés is jó,bár mi nem használjuk,2 autónk van.A 40-es éveink közepén járunk lassan,3 gyerekünk van.Semmivel nem vágyunk többre,mindenünk megvan,és rendben van!
2016. júl. 7. 21:57
 16/17 anonim ***** válasza:

Ó nem, abszolút nem. Egy 50 nm-es panellakásban élünk hárman. 2 szoba, konyha, fürdőszoba, előszoba, ennyiből áll a lakás. Az elektromos hálózat nagyon elavult, ez eléggé megnehezíti a mindennapokat (egyszerre nem mehet 2-3 nagy háztartási gépnél több, mindig sakkozni kell velük), télen penészedik a fal, állandóan szavózni kell, nincs nappalink, nincs étkezőnk.

Mindezek ellenére roppant hálás vagyok ezért a lakásért, mert tehermentes, Bp. belvárosától tömegközlekedéssel kb 10 percre van, emellett sok a zöld terület a közelben, a környék biztonságos.

(Meg persze tudom, látom, hogy sokak albérletben élnek még 30-40 évesen is családostul.

Az álomházam ebben a kerületben lenne, 80-90 nm-nél többre nem vágyom, amerikai konyhás nappali + 3 kisebb szoba, egy kedves kis kert, terasz kellene a boldogságomhoz.Extrák nincsenek az álmaimban, csak alap dolgok, mint megfelelő villamoshálózat, szigetelt falak.

2016. júl. 9. 12:22
 17/17 anonim ***** válasza:

Mi egy 15.000 fős kisváros kertvárosi részében élünk, egy 30 éves nagyon jó állapotú és karbantartott házat sikerült megvennünk, nagyon jó áron.

120-130 nm az alapterülete, 1,5 szintes, 4 szobás, hatalmas nappalival, 3 erkéllyel és 1 nagyobb terasszal ami a nappaliból nyílik. Az alsó szintet és a félemeletet felújítottuk teljesen, tehát olyan mint amilyennek megálmodtuk, a felső emelethez azonban még nem "nyúltunk", ott 2 szoba és egy kis előtér található. 1 éven belül szeretnénk azt is kifesteni, újra parkettázni, és a felvezető lépcsőt is újra kellene rakatnunk mert a mostani elég régi.

Van egy garázsunk, pincénk, egy kis udvar és 2 külön tárolónk.

Nagyon elégedett vagyok, bár van még mit csinálni a házon, de idővel úgy gondolom szépen sorban minden megvalósítható ahogyan elterveztük. :)

2016. júl. 11. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!