Másfél év körüli babáitok mennyit beszélnek, mi jellemzi a viselkedésüket?
Az én kislányom pár hete kezdett el néhány szót mondani(apa,anya,baba,hoppá,hú-ha,vau-vau,mama,papa,bá-azaz bátyus,lába,inni,szia,pá-pá).
13 hónapos korában megnézte egy gyógypedagógus aki szerint akkor le volt maradva a kislányom beszédben,mert olyankor már 3-5 szót minimum tudnia kellett volna.
Most vajon behozta ezt a lemaradást,vagy a töbiek ilyenkorra már mégtöbbet beszélnek ?
Állandó mozgásban van,jön,megy pakol,erre azt mondta a gyógypedagógus,hogy ez sem jó,mert nincs nyugodt játéktevékenysége ,nem merül el hosszasan,ezért gyanús figyelemzavarra,mert gyors volt a mozgásfejlődése.
Lehet,hogy a többi pici és éppen ilyen ebben a korban ?
17 hónapos lesz a lányom. Ő már régebb óta mond szavakat, mostanra elég sokat. Mozgásában lassabban fejlődött, 13,5 hónaposan kezdett járni.
Ő is nagyon sokat megy, pakol, de néha-néha leül és egy kicsit elfoglalja magát (építőkockázik, firkál stb). De alapvetően rakéta van a popsijában, igazi kis tornádó. Szerintem ilyenkor az a dolguk, hogy menjenek és pakoljanak.
Miért jártok gyógypedagógushoz? Mi volt a mozgásával? Mi az, hogy gyors volt a mozgásfejlődése? S mit jelent, hogy nem ül le hosszan? (Ilyenkor nem hiszem, hogy bármelyik gyerek is ül egy helyben órákat...)
Az én kislányom 13 hónapos de még nem mondott semmit (mármint tudatosan). Persze baba nyelven be sem áll a szája... sok mindent megért amit mondunk Neki, és Ő is egész nap, megy pakol, szinte egy percre sem áll meg. Aggódnom kellene?
Eddig nem merült fel, és szerintem némi túlzás az, hogy 13 hónapos babának 3-5 szót KELLENE tudnia. Minden gyerek más és más van aki 'csak' két két és fél éves korában kezd el beszélni de akkor mondatokban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!