Járna nekem megint a tgyás és a gyed 2 évig az új szabályozás szerint?
Jelenleg max. gyedet kapok. A tgyás-em a minimálbér 2x-nek a 70%a volt, mert nem volt 180 bérezett napom, mert táppénzen voltam és a következő évben született a babám.
Munkaviszonyom folyamatos volt a teherbeesés előtt is hosszú éveken át.
Ha kistestvért szeretnék a 2, ill a 3 éven belül, akkor úgyanigy kapnám a járandóságokat, igaz?
köszönöm a válaszokat
Igen, igaz. Ha a babád gyed, illetve gyes alatt születik, akkor ugyanannyi tgyás és gyed jár rá, mint az előző kicsire, és ugyanúgy jogosult vagy két éves koráig a gyed-re, mint az előzővel. (igaz a harmadik évre juttatás nem jár:()
ҝ
A 365 nap munkaviszonyomnak azért meg kell lennie, igaz? Ami eddig 180 nap volt, az most 365?
Annyira dühítő, hogy elestem havi cca. 50 e ft-tól a tgyás alatt, mert táppénzen kellett lennem és csak 169 bérezett napom volt. Félek, nehogy valami jogszabály miatt emiatt csak gyesre legyek jogosult.
Ja, és gyes biztosan nem, az kizárólag akkor, ha pl. terhességed alatt megszűnik a munkahelyed, és nem mégy el álláskeresésire. Akkor nem leszel jogosult gyed-re. De a te esetedben biztosan jár a gyed.
Ja, és ha nem mégy vissza legalább 180 bérezett napra, akkor minden fillére annyi lesz, mint az első babával.
ҝ (az előbb lemaradt:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!