Jelenleg gyeden vagyok 11 hós kisfiammal. Ha 2. babát szeretnénk és őt a gyesbe szülném, tehát kisfiam 2 éves kora után, akkor a jelenlegi szabályozás szerint mire lennék jogosult?
Figyelt kérdés
2évig járna a gyed vagy már csak 1 évig? Ránk is az új törvény lenne érvényes, vagy mi még két évig lehetnénk gyeden?2009. júl. 7. 09:48
1/2 anonim válasza:
Amennyiben 2010 április 30.a után születik,az új rendszer vonatkozik rád.De attól,h az új rendszerben vagy,még járhat 2 évig a gyed.Mivel neked több év biztosítotti jogviszonyod van,te kaphatod 2 évig.Azok kapják 1 évig,akik a szülés előtt 1 évig voltak biztosítottak.Ha 2,vagy több évig,akkor a maximális ideig,vagyis 2 évig jár a GYED.Ha így vesszük,akkor nem a GYED-et törölték el,hanem "csak" az otthon tölthető évek száma csökkent 3-ról 2-re.Abban az esetben,ha csak 1 év biztosításod volt(ezt is emelték,mert előtte csak fél év kellett),illetve a baba 1 éves korában dolgozni mész,akkor 1 év GYED+1 év GYES.
2/2 anonim válasza:
Én olvastam a változtatásokat, de most nem keresek utánna, bocsi. Úgy emlékszem, hogy az van benne, hogy ha gyes vagy gyed alatt születik a következő poronty, akkor a gyed időtartama nem lehet kevesebb a később született gyereknél, mint amennyi az előzőnél volt.
Szóval szerintem 2 év lenne a gyed-ed akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!