Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik nevet...

Szerintetek melyik nevet válasszuk?

Figyelt kérdés

Kislányt várunk (a családnév Pásztor), csak nem tudjuk eldönteni melyik nevet válasszuk: Eszter, Mária, Emília, Júlia, Debóra, Ágnes, esetleg Irén?

Melyiket válasszuk?

#Nőnevek
2016. jún. 30. 00:21
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
67%
Hát én az Emília vagy Ágnest választanám.
2016. jún. 30. 00:25
 2/24 anonim ***** válasza:
0%

Júlia.

Ajánlat esetleg:

Veronika, Emma, Kinga, Ivett, Dóra/Dorina.

Mondogassátok mindegyiket vezetéknévvel, illetve gondolj arra, hogy egy életen át kell viselnie ezt a nevet, tehát ilyet, hogy Iren, meg ilyen ősneveket ne.

2016. jún. 30. 00:34
 3/24 anonim ***** válasza:

Igazán egyik név sem tetszik.

Talán Eszter(kimondva nekem így elsőre kissé fura, de nem rossz), aztán Emília és Ágnes.

Még a #2 ajánlatából: Kinga, többi inkább semleges nálam, se nem rossz se nem jó. Viszont Irén (többet ismerek, családban is van 1) nem tetszik. Mária sem valahogy, inkább idősebbeknél szokott gyakori lenni. Júlia szintúgy, becenevén Juli.. valahogy nem, ahogy a Mari sem.

Nem feltétlen másnál is pozitív, de én kedvelem azokat a neveket, amiket nem igazán lehet becézni(néhány kivétellel). Meg, ami külföldön is elmegy.

Felsoroltak közül a legjobban talán a Pásztor Kinga név tetszik (kiejtésileg is stimmel nálam); aztán Emília (ha kiejtést nézzük, de a többi marad az előző felsorolásomnál)

2016. jún. 30. 00:47
 4/24 anonim ***** válasza:
61%
Eszter vagy Emilia jo. A Debora nagyon csunya, a tobbi oreges, ódivatu.
2016. jún. 30. 00:47
 5/24 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

A Mari becéző nekúnk sem tetszik, mi Marcsinak becéznénk.

2016. jún. 30. 00:48
 6/24 anonim válasza:
63%

Az Eszter szép név, de az, hogy Pásztor Eszter furán hangzik.

Nekem a Júlia, Ágnes és esetleg az Emília tetszik.

2016. jún. 30. 01:03
 7/24 anonim ***** válasza:
27%
Ne haragudj,de a marcsi szerintem mégrosszabb,nekem is a Kinga tetszik hangzásra,meg úgy mindenre majd ránézel a gyermekedre és tudni fogod ;) az enyém így lett Borbála,ránéztem és tudtam.
2016. jún. 30. 01:05
 8/24 anonim ***** válasza:
39%
Bár nem írtad de Pásztor név mellé nekem egyből a Petra ugrott be, hogy az milyen szépen hangzik.
2016. jún. 30. 01:05
 9/24 anonim ***** válasza:

Marcsi sem jön be :/

De nagyon nem :(

De azt is vedd figyelembe, hogy kissé relatív, hogy kinek mi tetszik. Attól, mert nekem nem tetszik, még másnak (lásd pl te/ti): igen.

Nektek kell tetszeni a névnek, nem akarlak lebeszélni téged/titeket egyik névről sem.

Csak kellő megfontolással válaszd ki azt a nevet, amelyik számodra legszimpatikusabb, valószínűleg egész életében úgy fogod őt szólítani + viselni fogja.

Általában én úgy vettem észre, ha megszületik a gyerek, akkor a szülőkben már nincs meg az, hogy "bárcsak más nevet adtam volna"; hanem vele együtt megszeretik a gyereket (mármint addig is valószínű szerette..de remélem érted hogy hogy gondolom :D ) Kettőt társítják.

Sajnos még nem tudhatom; nincs gyerekem, de eddig ez volt a megfigyelésem - lehet tévedek. Majd kiderül, ha én leszek a te/ti helyzetedben/helyzetetekben :)

2016. jún. 30. 01:11
 10/24 anonim válasza:
0%
Nálunk a családban mindenkinek két keresztneve van. Egyrészt azért, mert az egyik nevet az anyukánk választotta, a másikat pedig az apukánk. Másrészt azt is figyelembe vették, hogy lehet 'régies' az egyik név, viszont akkor legyen egy 'modernebb' is. Az én nevem pl Anna Loretta :)))
2016. jún. 30. 02:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!