Hogyan igényeljem a gyedet, hogy ne tudjanak kirúgni?
Én nem egészen értem a te helyzetedet,viszont...
nálunk is volt probléma(ki akartak rúgni a gyed miatt), így -ügyvéd tanácsára- letöltöttük a nyomtatványokat netről,kitöltöttünk mindent,majd AJÁNLOTT LEVÉLKÉNT postáztuk a munkáltató könyvelő irodájába. Ezek után,ha kirúg 100% nyert ügyed van a bíróságon.
Ezt a részét így csináld és le vagy védve a többit sajna én nem értem még csak egy gyermekem van.
Remélem tudtam segíteni!
Én értem a helyzetet, és nyugi, ahogy az első írta, a terhességed első percétől védelmet élvezel, bármit csinál a munkáltató, kizárólag úgy tudja megszüntetni a munkaviszonyodat, ha megszünteti a céget. (rendkívüli felmondási lehetősége is van, de mivel nem dolgozol, így ezzel nem élhet). Ha mégis ki akarna tenni, megnyernéd a pert a munkaügyi bíróságon, emiatt ne aggódj.
Kaphatsz hamarabb gyed-et a másik babára, csak az első után le kell mondanod, és újra indítani a tgyással. (nem a gyeddel indítasz a tesó születésekor, mert gyed-et csa a tgyás, vagy az annak megfelelő idő eltelte után igényelhetsz) apa nem mehet gyes-re a nagyobbikkal, amíg gyedet veszel igénybe a tesóra, csak egy ellátás jár!
Szóval nem kell parázni, nem küldhet el, bármit csinál.
ҝ
A teherbe esés pillanatától a gyerek 3 éves koráig munkajogi védettséget élvezel, ezzel semmi gond, ajánlott levélben add fel nekik az igénylésedet és rakd el a feladószelvényt.
Apa viszont nem mehet gyes-re a nagyobbikkal, egyszerre csak egy ellátás jár a családban, tehát neked a tgyás és gyed a kicsi után, ha ő megszületett! Erre nagyon vigyázz, még a napokra is ügyelned kell, nehogy legyen olyan nap, amikor mindkét gyerekre egyszerre kapsz ellátást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!