Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor igényeljem a gyest, ha...

Mikor igényeljem a gyest, ha augusztus közepétől már a szabijaimat veszem ki? Ráérek még vagy érdemes már most megigényelni?

Figyelt kérdés
2011. júl. 4. 13:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nem lehet érteni, miről beszélsz. Hogyy függ össze a gyes és a szabi? Nem Tgyás?Az attól is függ, mikorra vagy kiírva.

Ráadásul ha dolgozol, nem is kapsz gyest, hanem gyedet. Szóval írd le mégegyszer, mi a kérdés!

2011. júl. 4. 14:03
 2/16 judavi ***** válasza:
Minden gyerek után járó dolgot (tgyás, családi pótlék,anyasági támogatás) csak akkor tudod igényelni,ha már megvan a baba taj száma ami kb 2 hét a születése után.
2011. júl. 4. 14:08
 3/16 judavi ***** válasza:
előző vagyok... a baba taj számát minden igénylő lapra rá kell írni.
2011. júl. 4. 14:10
 4/16 anonim ***** válasza:

Bocs az offért!

Kedves első! Én értem mit ír! Jól van az. Csak foggalmam sincs a válaszról. :/ Arról van szó, h már van gyerek, és most fog visszamenni dolgozni, de előtte kiveszi a felgyűlt szabikat. Nem? És a gyed lejárt után igényelni kell ugye a gyest, de ha hamarabb veszi ki a szabikat akkor nem tudom mikor igényelje. De szerintem a munkába állástól kell a gyes, mert ugye ha vki dolgozik, akkor automatikusan elveszti a gyedet. A szabit meg szerintem akkor adják ki, ha elvileg már munkába állt. De nem tudom.

2011. júl. 4. 14:10
 5/16 judavi ***** válasza:
14.08 vagyok... bocsi én is félreértettelek. azt hittem csak most fogsz szülni. :)
2011. júl. 4. 14:12
 6/16 anonim ***** válasza:

Tehát van munkaviszonyod ha szabikat veszel ki. De miért? Miért veszed ki a szabikat?

Az összegyűlt szabadságot a GYES lejárta után szokták kiadni általában vagy egy összegben, vagy mint sima szabi.

2011. júl. 4. 14:15
 7/16 anonim ***** válasza:
A kolléganőm is úgy jött vissza dolgozni,hogy előtte másfél hónapig szabin volt
2011. júl. 4. 14:16
 8/16 A kérdező kommentje:

Húú, nem gondoltam, hogy ennyire zavarosan írtam - én értem... :-S

Igen jól írta vki: visszamegyek dolgozni, augusztus közepétől a felgyűlt szabikat veszem már ki, mert október 17-től dolgozom. És igen, az érdekelne, hogy munkába lépés előtt (tehát amikor már a szabik ketyegnek) meg lehet-e igényelni a gyest vagy majd csak akkor? Hiába írtam be ide a keresőbe, nem találtam választ, pedig annak idején olvastam már ilyen kérdést...

Szóval aki tud segíteni...

Azért köszi a válaszokat!!! :-)

2011. júl. 4. 14:16
 9/16 A kérdező kommentje:
Na, még vmi eszembe jutott: gyes mellett fogok dolgozni, mielőtt még vki megkérdezné...
2011. júl. 4. 14:18
 10/16 A kérdező kommentje:
Upsz, látom már vki rákérdezett........
2011. júl. 4. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!