Mikor igényeljem a gyest, ha augusztus közepétől már a szabijaimat veszem ki? Ráérek még vagy érdemes már most megigényelni?
Már a szabi alatt is részmunkaidős leszel, vagy még a régi 8 órás béreddel kapod?
Ha 6 órás bérrel kapod a szabikat, akkor már most is igényelheted a gyest, úgyis rá kell írni, mikortól kéred. Ha szabik alatt még 8 órás a béred, akkor a gyes nem jár, a szabik lejártával kell igényelned (ha tudod pontosan, meddig vagy szabin, akkor hamarabb is).
Első válaszoló: összekevered a két ellátást. GyeD mellett nem lehet dolgozni, gyeS mellett lehet heti 30 órában.
14:25! De jó, hogy ezt így leírtad, mert ebbe már bele sem mertem kezdeni...
Szóval én úgy gondoltam, hogy a szabiket is 6 órában kapom majd meg, de munkáltatóm közölte, hogy akkor nagyon sokáig otthon leszek még! (Lányom amúgy szeptemberben tölti a 2 évet, én csak akkortól akartam a szabikat kivenni - 6 órában, mert úgy gondoltam akkor csak januárban megyek vissza, így nem lesz gond a bölcsivel)
Szóval a szabik 8 órában mennek, október 17-től pedig már heti 30 órában dolgozom.
Első vagyok. Tényleg felcsereéltem a nagy gondolkodásban a végét, csak már sírt a pici. :) Szóval ha jól értem, eddig 8 órás voltál, most majd 6-ra mész vissza, hogy gyes is legyen? Aug. közepétől szabin vagy. Akkor igényelheted attól naptól, hogy szabin vagy, mert akkor te jogi szempontból már dolgozol, az csak egy dolog, hogy épp szabin vagy.
off: tgyás igénylésnél nem feltétlen kell hogy meglegyen a baba, hiszen azt a szülés előtt 1 hónappal is igénybe lehet venni. Valamint a szabikat nem lehet kifizetni, csak ha megszűnik a munkaviszony. Ha visszamész dolgozni, mindenképp ki kell venni.
Köszi! Igen ez érdekelt valójában, hogy mennyivel előtte lehet/érdemes igényelni.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!