Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok arról ha...

Ti mit gondoltok arról ha valaki csak egy gyereket szeretne?

Figyelt kérdés
Miért ítélik el és tartják önzőnek azokat akik nem akarnak több gyereket?
2016. jún. 27. 11:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

barátnőmék csak egy gyereket akarnak,először fura volt,mert mi mindig kettőt szerettünk volna...aztán igazából semmit,hiszen az ő döntésük,nem mi éljük az ő életüket..

Mi a második után rájöttünk,hogy szeretnénk még egyet...mióta nyilvánvaló,hogy a harmadikat várjuk,két dolgot kapunk rendszeresen "CSOK?" vagy "addig nem hagyjátok abba,míg fiú nem lesz"?

szóval "nyuszika,van rajtad sapka?" :D

2016. jún. 27. 14:18
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha 1 gyereked van akkor önző vagy,ha 3 akkor csak a segélyért szülsz,ha 3-nál több akkor elment az eszed.Ha kettő van,az oké,de csak ha fiú-lány,ha esetleg egynemű,akkor azzal fognak bactatni,hogy csak kellene egy kislány-kisfiú...mindenkinek magánügye.Én egyke vagyok,jól el vagyok így.A jó testvéreket kicsit irigylem,de úgy látom több a rossz testvér kapcsolat.Szeretnék a lányomnak testvért a szívem mélyén,de az eszemmel tudom,hogy nem szaba.Én inkább szülök egy gyereket,akivel boldog vagyok,mint bevállaljak külső nyomásra többet,aztán azért essek depresszióba mert ezért-azért,amazért nem bírom/bírjuk.
2016. jún. 27. 15:58
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk csak 1 gyerek van,de mióta van a CSOK,azóta azzal csesztetnek,hogy szüljek már 3-mat.Miközben saját hitelmentes házban lakunk,akkor minek??? hülyék az emberek... :/
2016. jún. 27. 16:00
 14/18 Snorri ***** válasza:
Arra nem lehet alapozni, hogy jó lenne, ha lenne tesója, mert nem tudhatod, hogyan viselné, kijönnének-e, később milyen testvérek lennének. Egy egykének hiányzik néha a tesó, akinek testvére van, sokszor lenne inkább egyke. Láttam én már olyat, hogy az egyik teljesen kifordult önmagából, és konkrétan a testvére egyedül temette el édesanyjukat, nagymamájukat, gondoskodik édesapjukról, akit a tesója a saját házából semmizett ki. Senki nem gondolta volna. Ismerek jó tesókat is, és boldog egykéket. Az a lényeg, hogy ti jól vagytok hárman, teljesnek érzitek a családot, és nem szeretnétek még egy családtagot. Nekünk két éves a fiúnk, és lehet ő is egyke marad...:)
2016. jún. 27. 16:33
 15/18 anonim ***** válasza:
Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy egynek legyen több, mint többnek kevesebb. Én egzisztenciális és fizikai okok ( muszáj alunom....;))miatt nem vállalok a Kicsim mellé.
2016. jún. 27. 16:47
 16/18 anonim ***** válasza:
15. Vagyok. Korrekció: ...aludnom...
2016. jún. 27. 16:48
 17/18 anonim ***** válasza:
Semmit nem gondolok róla, mindenki maga tudja. Szerencsére nincs kötelező kvóta, el lehet dönteni. Egyébként általában egy gyerekkel kezdenek legtöbben (kivéve ikresek), nem muszáj folytatni kedv nélkül. Nekünk 2 van, mindig többen akartunk, de megértem, aki egyet szeretne.
2016. jún. 27. 18:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem gondolok semmit. Egy gyereket akarnak, és kész, ettől sem jobb, sem rosszabb emberek nem lesznek. Ismerek olyat, aki nem anyagi, nem egészségügyi okokból vállalt csak egyet, hanem mert mindig is ennyit akart. Világ életében úgy tervezte, hogy egy gyereke lesz. Na és? Árt ezzel valakinek?

A másik, hogy simán van olyan, hogy valaki egy gyereket szeretne, aztán x évvel később meggondolja magát, és lesz neki még egy. Főleg, ha az elsőt viszonylag fiatalon szüli. Én pl. 20 évesen szültem a nagyobbik fiamat, és sokáig úgy voltam vele, hogy egy gyerekem van, és nem is lesz több. Aztán 8 évvel később megszületett az öccse, és ha már így belejöttünk, akkor harmadikat is akarunk :D Mint ahogy fordítva is van rá bőven példa: több gyereket szeretnének, de az első után úgy döntenek, hogy mégis megállnak egy gyereknél.

2016. jún. 27. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!