Ikerlányoknak Hedvig és Mirtill név?
Vélemény?
Mennyire hasonló-különböző karakterű a két név?
A becézés - Hedvignél Hédi, Mirtillnél Tilli vagy Mici.
Meggondoltad azt a Mirtill(e) nevet?
Magyarul ugyanis áfonyát jelent...
Igen,olvastam már,hogy áfonyát jelent.
A Hedvig germán,a Mirtill francia eredetű név.
Ezért is érdekelne,mennyire illik össze.
A Harry Potter ugrik be ezekről a nevekről, a Hedvig még oké, de Mirtill ott a hisztis jelzőt kapta, szóval az nem tetszik (amúgy se). De ez csak személyes vélemény, ez jutott eszembe először.
Szerintem különböző karakterű a két név, hangzásra is. A Hedvig germán eredetű, jenetése harc, a Mirtill meg talán francia és áfonyát jelent.
A Hedvig amúgy tetszik, de a Hédi még jobban. A Mirtill nagyon nem. De amúgy ha ezt szeretnéd, mert ezek tetszenek, mindkettő vállalható név.
Nekem is azonnal a Harry Potter ugrott be, még úgy is, hogy sosem láttam egy részt se belőle. :D
Hedvig nevet én a baglyomnak adnám, ha lenne.
Mirtillről egy hisztis lány jutna eszembe.
Szóval én leszavaznám ezt a 2 nevet.
21/L
Én is erősítem azok táborát, akiknek a Harry Potter jut eszükbe :)
A Hedvig jó, de mellé a Mirtill már nem igazán - legalábbis szerintem. Én ezt nem adnám.
De ha a Hedvig mellett egy másik név lenne, akkor talán nem asszociálnának nagyon sokan a Harry Potterre :)
Ha már germán, és kemény hangzású, harcos jelentésű, mondjuk a másiknak is lehetne hasonló nevet adni. :)
A Mirtill amúgy is... szép-szép, de itthonra nem adnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!