Tejfeherje allergias kisgyereknek "nyomokban tartalmazhat" termekeket adtok?
Kerüld amennyire bírod és ha úgy gondolod. Bár a gasztrós engedte akkor lehet.
Az utolsó meg amit mond, hogy sok kis szennyeződés halmozódik, ez butaság! Ugyanis a nyomokban tartalmazHAT nem azt jelenti, hogy tartalmaz!! Mint írtam 7 év alatt egyszer futottunk bele, pedig én mindig veszek tartalmazhatosat és a gyerekem azonnal és durváén reagál!
3 hónapja tartjuk a tejmentes diétát(ekcémás foltok az arcon,székrekedés)az IGe szintje emelkedett volt a vérvételen.
Kb.2,5 hónapos diéta után elkezdett napi szinten kis mennyiségű széklete lenni, ezzel egy időben a nagyszülők adtak neki(többször is) :( háztartási kekszet ami ugye nyomokban tartalmazhat tejet,és innentől kezdve megint székrekedéssel küzdünk,hogy van-e összefüggés nem tudom igazából,főleg h a gasztrós szerint mehet a nyomokban tartalmazhat,de ha diéta van szerintem nem fér bele semmi ilyesmi főleg az elején...
Ha olyan élelmiszert veszek amin amin nincs fel tüntetve h nyomokban tartalmazhat akkor az nem is tartalmazza?pl coop poskotatallér(egy csomó termékükön nincs rajta h tartalmazhat-e)vagy ezek a nasik azért tartalmazhatnak attől függetlenül h nincs megjelölve rajtuk?
Igen, azoknál is előfordulhat. A legbiztosabb az, amelyik a Magyar Táplálélallergia és Táplálékadatbakba feljegyeztette a termékeit. De ez is csak egy része a termékeknek, mert ide nagyon drága bekerülni. Rettentő nagy összegekbe kerülne a vizsgálatok, ellenőrzések. Ezen kívül is vannak biztos termékek.
A háztartási keksz melyik fajta volt? Mert egyébként a háztartási keksz alapban is lehet székletfogó, ezért is szokták hasmenés esetén ajánlani. Én nem vagyok allergiás, de a héztartási keksztől kb 2 napig nem megyek wcre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!