Kedves Anyukák, titeket irritálnak bizonyos nevek?
Figyelt kérdés
Miért zavar valakit, ha nem a ő gyereke?
Szinte nincs olyan kérdés, ahol ne lenne valaki, aki osztja az észt, vagy leszólja a kérdező által említett neveket, vagy a szóba sem kerülőket, csak példaként felhozza, mennyire szörnyű már szerinte.
Szóval tényleg ennyire fontos ez, hogy más gyerekének mi a neve, vagy hányezer van belőle a városban?
Hát, ezt most nem értem, miért küldte el újra az előző kommentet, de mindegy, a technika csodája...
1-es, nem értetted jól a kérdésemet.
2016. jún. 9. 19:21
12/29 A kérdező kommentje:
Kedves 9-es, köszönöm a kimerítő magyarázatot. Igen, pontosan így értettem. :)
2016. jún. 9. 19:22
13/29 anonim válasza:
Az én gyerekeimnek elég ritka neve van. Nagyobbik lányom például Sába. Millió helyről megkaptam, hogy csúfolni fogják, kutyanév, senki sem érti majd, meg egy csomó hasonló megjegyzést. Ehhez képest a csajszi 17 éves, nagyon szereti a nevét, másoknak is tetszik és eddig a legnagyobb gondja az volt belőle, hogy néhány esetben első hallásra Sárát értettek.
Pont a saját tapasztalatom miatt nem szólok be senkinek a választott nevei miatt, max. adnám-nem adnám stílusban. És igen, engem is kiakaszt, amikor valaki szinte lehülyézi a kérdezőt, és profi jós módjára előre jelzi a gyerek nyomorúságos jövőjét.
2016. jún. 9. 19:43
14/29 anonim válasza:
"De itt az élő példa, szó sem volt konkrét nevekről, de csak megjelentek a válaszokban elrettentő példaként."
Többen direkt nem létező nevet írtunk.
2016. jún. 9. 20:04
15/29 anonim válasza:
Én azt vettem észre, hogy a kicsit különlegesebb nevek egyből le vannak pontozva a sárgaföldik, míg a teljesen egyszerű hagyományos nevek viszont fel vannak pontozva, nem mintha számítana a százalék de akkor is bosszantó. Miért ne tetszhetne valakinek egy átlagtól eltérő név? Nyilván nem gázos nevekre gondolok, de kinek mi köze hozzá?
2016. jún. 9. 20:18
16/29 anonim válasza:
Olvastam egy kérdést, ahol anyuka teljesen hagyományos nevek közül akart választani, ehhez kért tanácsot. Valaki meg azt írta neki, hogy ezek öreges nevek, csúfolni fogják miatta a gyereket, inkább válasszon valami ritka, különlegeset, mint a Benett és a Hanna. Behaltam rajta:-)
2016. jún. 9. 20:23
17/29 A kérdező kommentje:
14! Konkrétan a 4-es válaszra gondoltam. Akinek nem inge...
2016. jún. 9. 20:49
18/29 A kérdező kommentje:
Igen, ez a lepontozás is vicces. Egy teljesen szubjektív válasz hogy lehet nem hasznos, ha azt kérdezik, tetszik-e? Meg a "hogy hívják a gyerekedet?" típusú.
2016. jún. 9. 20:52
19/29 Betu válasza:
Kedves 16! Az igaz hogy a Benett és a Hanna nem a legkulönlegesebb nevek de még mindig jobbak mint a Béla és tàrsai. Viszont én nem ítélem el ha valaki ilyen nevet ad mindenki olyat vàlaszt ami neki tetszik. Színes a vàlaszték. Ja amúgy a kisfiam Benett és még a 2015 -ös statisztika szerint sem a legtöbbet adott név mert csak a 32. a listàn nem úgy mint a Bence ami évek óta az első. Ja ès a Bence egy régebbi név. Igen zavar egy két név vagy inkàbb nevetségesnek tartom mint az Eperke és tàrsai, vagy a Dzsesszika, Armando stb.
2016. jún. 10. 11:06
20/29 anonim válasza:
Nekem pont a Benett az a név, az egyetlen amitől falnak megyek. Nem tudom miért, de olyan módon irritál, hogy ha ilyen nevű gyermekkel találkozom, nem tudok elvonatkoztatni, és a gyerek se lesz szimpatikus. Ez én vagyok, az én gyerekemnek más neve lesz, de nem szólok bele abba, hogy ki hogy nevezze el a sajátját. Én, az utolsó példájával élve inkább nevezném a fiamat Bélának, mint Benettnek, de tiszteletben tartom hogy van aki ezt másként gondolja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!