Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem vallásos a család,...

Ha nem vallásos a család, akkor minek kell keresztelő?

Figyelt kérdés

Már a templomi esküvő mizériát se értem, de azt hagyjuk, más tészta.

Mamámmal beszéltünk a gyerekvállalásról és mondta, hogy hogy képzelte el majd az én gyerekem keresztelőjét. Néztem nagyot: nem fogom megkeresztelni, sőt templomi esküvőm se lesz.

Elkezdett sápítozni, stb. Itt gyakorin is olvasni, hogy nem vallásos emberek, akik nem gyakorolják a vallást, megkereszteltetik a gyereket.

Akkora képmutatásnak tartom, na meg persze tök feleslegesnek. Mi értelme van így ennek a rongyrázáson kívül?

Ha a gyerekem majd úgy dönt, hogy vallásos lesz, akkor megkeresztelkedik.

2016. jún. 6. 09:16
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
51%
Nem e? Hát hány olyan kérdés völt mar itt, hogy milyen ruhát vegyen a gyereknek, hol rendezze atpz ebédet, milyen arany ékszert kérjen a keresztszulotol, milyen ajandekot vegyen a kerwsztgyereknek. ....
2016. jún. 6. 17:19
 22/27 anonim ***** válasza:
11%
Hát pedig nem. ;)
2016. jún. 6. 17:38
 23/27 anonim ***** válasza:
5%
21-es te ezen az oldalon élsz? Azért mert itt ezt kérdezik egyesek, még nem mindenhol megy így. Jézusom.
2016. jún. 6. 17:47
 24/27 anonim ***** válasza:
37%

Nem olvastam végig a válaszokat, lehet írta már ezt valaki.

Mi mind a három gyermekünket megkereszteltettük még kisbaba korukba. A nagylánynak mondtam első osztályos korában, hogy ha szeretne templomba járni mehet. Akart is, most volt elsőáldozó. Az ő döntése. A bérmálás is az ő döntése lesz, ezt megválaszthatják. Egy példát mutatunk nekik, ha akarnak katolikusként élni, mi megadtuk az első lépést a keresztelővel. Ha nem, akkor választanak mást. Vagy nem.

2016. jún. 6. 20:15
 25/27 anonim ***** válasza:
76%
Hívő ember senkit nem kér meg arra hogy hazudjon a templomban és játssza el, hogy a gyerek oda fog tartozni. Aki ilyet kér csak kirakat ember, és mint ilyet, nem tudom tisztelni.
2016. jún. 6. 20:34
 26/27 anonim ***** válasza:
41%
8-as! Apum református volt, felnőttként katolikus lett. Attól, mert megkeresztelik, még gyakorolhat bármilyen más vallást is. Ismerek megkeresztelt gyereket, aki zsidó lett, ismerek olyat, aki ateista lett, másik meg jehova tanuja, jah és persze a középiskolai krisnás osztályfőnökömről se feledkezzek meg...
2016. jún. 6. 21:33
 27/27 anonim válasza:

Nem olvastam el mindenkinek a válaszát.

Én nagyon képmutatásnak tartom azt, hogy olyanok kereszteltetik meg a gyereket, akik az elmúlt pár évben templomban sem jártak.

Akiket én megkérdeztem azt mondták: lehet dicsekedni az ismerősöknek a piacon, jól néznek ki a Facebookon, sok ajándékot kapnak.

Engem nem kereszteltettek meg, aminek örülök. Igaz, hogy apai ágon mindenki református, anyain pedig katolikus, de én így sokkal nyugodtabb szívvel járok el a zsinagógába péntek este és szombat reggel. Igaz, hogy még nem vettem fel a zsidó vallást, mert hosszú tanulási folyamat és a rabbi 3x dob vissza, de már dolgozom rajta.

Amikor voltam egy rokon kisbabájának az esküvőjén úgy éreztem, hogy kifüstölt a templom, mert én előtte csak zsinagógában voltam :D De nem is volt szabályos, mert a gyereknek vagy 10 személyt beírtak keresztszülőnek, köztük engem is. Mondjuk nem tudják szerencsére hogy zsinagógába járok, mert a gyerek nagybátyja egy másik templomban kispap. A gáz az, hogy tudják, hogy "hitetlen" vagyok és engem is meg akartak ott keresztelni, mert hogy így majd lesz a pasimmal templomi esküvő pár év múlva..

2016. júl. 29. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!