Ha nem vallásos a család, akkor minek kell keresztelő?
Már a templomi esküvő mizériát se értem, de azt hagyjuk, más tészta.
Mamámmal beszéltünk a gyerekvállalásról és mondta, hogy hogy képzelte el majd az én gyerekem keresztelőjét. Néztem nagyot: nem fogom megkeresztelni, sőt templomi esküvőm se lesz.
Elkezdett sápítozni, stb. Itt gyakorin is olvasni, hogy nem vallásos emberek, akik nem gyakorolják a vallást, megkereszteltetik a gyereket.
Akkora képmutatásnak tartom, na meg persze tök feleslegesnek. Mi értelme van így ennek a rongyrázáson kívül?
Ha a gyerekem majd úgy dönt, hogy vallásos lesz, akkor megkeresztelkedik.
Nem olvastam végig a válaszokat, lehet írta már ezt valaki.
Mi mind a három gyermekünket megkereszteltettük még kisbaba korukba. A nagylánynak mondtam első osztályos korában, hogy ha szeretne templomba járni mehet. Akart is, most volt elsőáldozó. Az ő döntése. A bérmálás is az ő döntése lesz, ezt megválaszthatják. Egy példát mutatunk nekik, ha akarnak katolikusként élni, mi megadtuk az első lépést a keresztelővel. Ha nem, akkor választanak mást. Vagy nem.
Nem olvastam el mindenkinek a válaszát.
Én nagyon képmutatásnak tartom azt, hogy olyanok kereszteltetik meg a gyereket, akik az elmúlt pár évben templomban sem jártak.
Akiket én megkérdeztem azt mondták: lehet dicsekedni az ismerősöknek a piacon, jól néznek ki a Facebookon, sok ajándékot kapnak.
Engem nem kereszteltettek meg, aminek örülök. Igaz, hogy apai ágon mindenki református, anyain pedig katolikus, de én így sokkal nyugodtabb szívvel járok el a zsinagógába péntek este és szombat reggel. Igaz, hogy még nem vettem fel a zsidó vallást, mert hosszú tanulási folyamat és a rabbi 3x dob vissza, de már dolgozom rajta.
Amikor voltam egy rokon kisbabájának az esküvőjén úgy éreztem, hogy kifüstölt a templom, mert én előtte csak zsinagógában voltam :D De nem is volt szabályos, mert a gyereknek vagy 10 személyt beírtak keresztszülőnek, köztük engem is. Mondjuk nem tudják szerencsére hogy zsinagógába járok, mert a gyerek nagybátyja egy másik templomban kispap. A gáz az, hogy tudják, hogy "hitetlen" vagyok és engem is meg akartak ott keresztelni, mert hogy így majd lesz a pasimmal templomi esküvő pár év múlva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!