Ha nem vallásos a család, akkor minek kell keresztelő?
Már a templomi esküvő mizériát se értem, de azt hagyjuk, más tészta.
Mamámmal beszéltünk a gyerekvállalásról és mondta, hogy hogy képzelte el majd az én gyerekem keresztelőjét. Néztem nagyot: nem fogom megkeresztelni, sőt templomi esküvőm se lesz.
Elkezdett sápítozni, stb. Itt gyakorin is olvasni, hogy nem vallásos emberek, akik nem gyakorolják a vallást, megkereszteltetik a gyereket.
Akkora képmutatásnak tartom, na meg persze tök feleslegesnek. Mi értelme van így ennek a rongyrázáson kívül?
Ha a gyerekem majd úgy dönt, hogy vallásos lesz, akkor megkeresztelkedik.
"A maniakus rokonok miatt. Addig nem nyugszanak, ameddig nincs megkeresztelve a te gyereked... Konnyebb igy lerazni oket, mint eleted vegeig hallgatni a hulyeseget."
2-es vagyok. Kb 1 évig hallgattuk, aztán felfogta a mama, hogy felesleges, amikor a pénzfelajánlásra elmagyarázta a férjem neki, hogy miért is nem. Azóta nem hozza szóba. Szóval nem kell életed végéig hallgatni, csak egyszer határozottan elmagyarázni a miérteket.
A te gyereked, a te döntésed.
Én nem vezetném be egy vallásba sem a rokonság kérésére.
"Írtam, mert ez volt apuék kérése, ők vallásosak a feleségével, mi pedig ezt megtettük nekik"
Még szerencse, hogy nem szcientológusok, vagy Jehova tanúi. Vagy akkor mégis csak tudtál volna nemet mondani?
Teljesen jól látod kérdező.
Egy hívő, aki nem csak névleges keresztény.
Szia! Régebben én is kiírtam erről egy kérdést, csak a vallás témakörbe tettem, jó válaszokat kaptam, talán számodra is érdekes lehet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
:-) Nővéreméknél muszájból lett keresztelő- a környékük legjobb(vagy legalább is annak hitt) iskolája református iskola. Az iskola pedig kötelezte a keresztelőt, a konfirmációt és a templomba járást....
Mi nem vagyunk vallásosak. A szüleink sem...
Nem is leszek álszent, a keresztszülőség papíron akkor is megvan, ha egy névadót tart az ember.... Ott is lehet szépen felöltözni és drága ebédet rendezni...
Ahogy az esküvő is esküvő ha azt egy anyakönyvvezető "hitelesíti" :-)
Tegyünk kis különbséget, van aki ateista, és van aki nem templombajáró, de attól még vallásos. Aki ateista, értelemszerűen jogosan nem kereszteltet, ha mégis, az nekem sem érthető igazán, de nem zavar. Mi nem járunk templomba, de attól még hitünk van, ezért kereszteltettük meg a gyerekeket, meg a nagyszüleink iránt érzett tiszteletből, semmi rongyrázásból. Mi a rongyrázás amúgy egy keresztelőben? :) Az nem nem többszázezres befektetés ám, nem lesz belőle hír a Fókuszban...
Amúgy ha te nem akarod, nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!