Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem vallásos a család,...

Ha nem vallásos a család, akkor minek kell keresztelő?

Figyelt kérdés

Már a templomi esküvő mizériát se értem, de azt hagyjuk, más tészta.

Mamámmal beszéltünk a gyerekvállalásról és mondta, hogy hogy képzelte el majd az én gyerekem keresztelőjét. Néztem nagyot: nem fogom megkeresztelni, sőt templomi esküvőm se lesz.

Elkezdett sápítozni, stb. Itt gyakorin is olvasni, hogy nem vallásos emberek, akik nem gyakorolják a vallást, megkereszteltetik a gyereket.

Akkora képmutatásnak tartom, na meg persze tök feleslegesnek. Mi értelme van így ennek a rongyrázáson kívül?

Ha a gyerekem majd úgy dönt, hogy vallásos lesz, akkor megkeresztelkedik.

2016. jún. 6. 09:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
19%
A maniakus rokonok miatt. Addig nem nyugszanak, ameddig nincs megkeresztelve a te gyereked... Konnyebb igy lerazni oket, mint eleted vegeig hallgatni a hulyeseget. Meg aztan nekem edesmindegy, hogy lelocsoljak-e egy vizzel, vagy nem :DD ha husvetkor csinaltatod akkor ket legyet utsz egy csapasra:DD
2016. jún. 6. 10:26
 12/27 anonim ***** válasza:
18%
Írtam, mert ez volt apuék kérése, ők vallásosak a feleségével, mi pedig ezt megtettük nekik. Gondolkodtunk rajta sokat, de ettől baja a gyereknek valóban nem lesz, az pedig már a mi dolgunk és felelősségünk, hogy az egyház közelébe ne engedjük a továbbiakban. Egyébként én aztán nem mormogtam semmit a templomban, elhiheted, csak odaálltam, ahogy a férjem is. Én egyébként meg sem vagyok keresztelve, és nem azért, mert a szüleim ne akarták volna, hanem mert a tisztelt egyház nem volt rá hajlandó anno, mivel nem esküdtek templomban (nem is tehették volna bizonyos okokból). Nem kell velem egyetérteni, mi ezt így csináltuk, senkinek nem ártottunk vele, én senkit semmiről meggyőzni erőszakosan nem akarok, csak válaszoltam a kérdésre.
2016. jún. 6. 10:31
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

"A maniakus rokonok miatt. Addig nem nyugszanak, ameddig nincs megkeresztelve a te gyereked... Konnyebb igy lerazni oket, mint eleted vegeig hallgatni a hulyeseget."

2-es vagyok. Kb 1 évig hallgattuk, aztán felfogta a mama, hogy felesleges, amikor a pénzfelajánlásra elmagyarázta a férjem neki, hogy miért is nem. Azóta nem hozza szóba. Szóval nem kell életed végéig hallgatni, csak egyszer határozottan elmagyarázni a miérteket.

A te gyereked, a te döntésed.

Én nem vezetném be egy vallásba sem a rokonság kérésére.

2016. jún. 6. 10:54
 14/27 anonim ***** válasza:
83%

"Írtam, mert ez volt apuék kérése, ők vallásosak a feleségével, mi pedig ezt megtettük nekik"

Még szerencse, hogy nem szcientológusok, vagy Jehova tanúi. Vagy akkor mégis csak tudtál volna nemet mondani?

2016. jún. 6. 10:55
 15/27 anonim ***** válasza:
93%

Teljesen jól látod kérdező.

Egy hívő, aki nem csak névleges keresztény.

2016. jún. 6. 10:56
 16/27 anonim ***** válasza:
25%
Kedves 14-es válaszoló! Megkérlek, hogy a gúnyos megjegyzéseidet tartsd meg magadnak, nem vagyok rájuk kíváncsi. Én nem sértegettelek, nem személyeskedtem, elvárom cserébe ugyanezt, intelligens emberek között ez így szokás. Ezzel én a veled történő kommunikációt be is fejeztem, értelmét sem látom és időm sincsen több rád. Szép napot! 9-es válaszoló.
2016. jún. 6. 11:08
 17/27 anonim ***** válasza:
30%

Szia! Régebben én is kiírtam erről egy kérdést, csak a vallás témakörbe tettem, jó válaszokat kaptam, talán számodra is érdekes lehet:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

2016. jún. 6. 11:52
 18/27 anonim ***** válasza:
98%
Engem érdekelne, hogy aki annak ellenére keresztelteti meg a gyereket, hogy nem hívő és nem is kívánja vallásosan nevelni, azt nem zavarja, hogy konkrétan hazudik? Tesz egy ígéretet a kereszteleskor, amit már előre tud, hogy még csak véletlenül se fog betartani. Ez szerinte helyes? Nem fogja akor zavarninaz se, ha a gyereke ilyen lesz, hogy lazán a szemébe hazudik?
2016. jún. 6. 13:04
 19/27 anonim ***** válasza:
60%

:-) Nővéreméknél muszájból lett keresztelő- a környékük legjobb(vagy legalább is annak hitt) iskolája református iskola. Az iskola pedig kötelezte a keresztelőt, a konfirmációt és a templomba járást....

Mi nem vagyunk vallásosak. A szüleink sem...

Nem is leszek álszent, a keresztszülőség papíron akkor is megvan, ha egy névadót tart az ember.... Ott is lehet szépen felöltözni és drága ebédet rendezni...

Ahogy az esküvő is esküvő ha azt egy anyakönyvvezető "hitelesíti" :-)

2016. jún. 6. 13:39
 20/27 anonim ***** válasza:
28%

Tegyünk kis különbséget, van aki ateista, és van aki nem templombajáró, de attól még vallásos. Aki ateista, értelemszerűen jogosan nem kereszteltet, ha mégis, az nekem sem érthető igazán, de nem zavar. Mi nem járunk templomba, de attól még hitünk van, ezért kereszteltettük meg a gyerekeket, meg a nagyszüleink iránt érzett tiszteletből, semmi rongyrázásból. Mi a rongyrázás amúgy egy keresztelőben? :) Az nem nem többszázezres befektetés ám, nem lesz belőle hír a Fókuszban...

Amúgy ha te nem akarod, nem kötelező.

2016. jún. 6. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!