Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen érzés anyának lenni?...

Milyen érzés anyának lenni? Érdemes megfosztanom magam ettől, hogy azzal legyek akit szeretek?

Figyelt kérdés

Párommal 5 éve vagyunk együtt, nagyon szeretem őt. Minden tökéletes vele, de a kapcsolatunj eleje óta hajtogatja, hogy nem akar sohase apa lenni. Nem mondom, hogy én görcsösen akarok anya lenni, de azèrt èrzem, hogy biztosan csodás èrzès lehet életet adni valakinek. Anyukámat kèrdeztem milyen érzés volt amikor megszülettem, azt mondta nem tudja leírni, olyan mint amikor "megszólalnak a harangok" és egy földöntúli érzès.:)

Párom azt mondta, neki nem kell a boldogsághoz gyerek(nekem sem a boldogsághoz kell...), nem tetszenek neki a terhes nők, mi ketten boldogok lehetünk így örökké.

Elnézést az össze-vissza írásért, csak úgy kibukott belőlem. 22/l(párom 26/f)

2016. jún. 3. 12:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%
10: ha te azt mondod valakinek, hogy szereted a munkád, akkor az azt jelenti, hogy minden egyes nap szivárványhídon sétálsz be a munkahelyedre? ;) Attól még lehet boldog valaki, hogy vannak nehéz idők az életében.
2016. jún. 3. 13:37
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
#10-es, alapvetően egyetértek, én sem szeretem a sok szirupos, facebookon idézeteket raklap számra megosztó, a gyereket egyébként letojó szülőket, de ettől még ha valaki vágyik gyerekre, akkor lesz, legalább egy. Még akkor is, ha később rájön, hogy mégsem ilyen lovat akart.
2016. jún. 3. 13:48
 13/18 anonim ***** válasza:
89%
10 Jogos, nehéz dolog a gyerekvállalás, de hidd el (szinte) mindegyik szereti a gyerekét. Viszont az ilyen szirupos véleményekkel, az anyaság örömeiről, nagymértékben frusztrálják az anyákat szerintem, nem a valós képet mutatják. Nem olyan baromi jó dolog hónapokon át éjjelente 10-szer felkelni a gyerekhez, stb.
2016. jún. 3. 14:14
 14/18 anonim ***** válasza:
93%
Anyànak lenni az egyik legfárasztóbb és egyben legfantasztikusabb dolog, ami eddigi életem során történt. (Szeretem a munkámat, van értelme az életemnek a gyereken kívűl is, imádom a férjemet, és ha nem akart volna gyereket, lehet, hogy úgyis vele maradok, de az biztos, hogy valami nagy dologból maradtam volna ki).
2016. jún. 3. 15:51
 15/18 anonim ***** válasza:
63%

Maga az életet adás nekem nincs a napirenden, mint dolog, ami miatt többnek érzem magamat. Szeretem a gyereket, önmagáért is (nagyon aranyos, jófej, nyugodt kisbaba) és azért is, mert az én gyerekem. Én azt éreztem a szülés után, hogy jaj, de jó, hogy itt van ez a kis lény, nagyon szeretünk majd vele lenni. És tényleg így van. Imádjuk.

Én szakítanék, ha akarnék gyereket és 22 éves lennék (még 15 éved van legalább gyerekszülésre). Főleg, ha a pasim ilyeneket mondana, hogy "nem tetszenek neki a terhes nők". Nem kell, hogy aztán belemenjen és megcsaljon vagy csak ne nyúljon hozzám évekig, mert rondának gondol.

2016. jún. 3. 15:52
 16/18 anonim ***** válasza:
52%
Nem bántásból, de kizárt, hogy nem lesutek boldogok ti ketten örökké, a te szavaiddal. Az életben nem fekete-fehér a világ, majd rájöttök. Most így gondolja, 5 év múlva talán másképp, talán már nem is lesztek együtt...akármi lehet. Az már most látszik, hogy te nem vagy úgy programozva, hogy gyereket ne akarnál, csak az ő kedvéért veszed át a szemléletét. Nem érdemes ezen pörögni, még fiatal vagy, térjetek vissza rá évek múlva, amikor felnőttetek igaziból, főleg ő.
2016. jún. 3. 21:31
 17/18 anonim ***** válasza:
62%
Ha te szeretnél gyereket ő meg nem akkor nem fogtok együtt maradni,gyerek jó dolog ,de sok munka,idő,energia ,és sok buktato is lehet bene,felnevelni,normális emberé.de van bene öröm is ,pl első lépések,vagy szépen elmondott vers,egy gyerek mosoly .
2016. jún. 4. 07:58
 18/18 anonim ***** válasza:
76%

Erdekes a kérdésed, en mindig azt gondoltam, es most is gondolom, hogy lehet gyerek nelkul abszolút boldognak lenni.

A mi gyerekünk meg későbbi, mert 41 evesen szültem, most 3 honapos. Újból ra kellett döbbennem, hogy amit nem élünk at, azt csak elkepzelhetjuk, de nem tudhatjuk. Vagyhatunk ra, de tudást csak a tapasztalat ad. Ezt nem mondanám a valamiert gyermektelen ismeroseimnek, de akkora élmény a dolog, hogy boldog vagyok, amiért részem lehet benne.

En is szoktam pityeregni örömömben, megrendultsegemben.

Egyelőre azt sem tudom, milyen a rettenetesen nehéz anyaság, mert szuper nyugodt, barátságos gyerekem van (eppoat ejszaka aludt 9 órát). Szeretnem inkabb nagy kaland kent felfogni. Szoval a kérdésedre: nagyon jo, leírhatatlan, elore elképzelhetetlen erzes.

2016. júl. 18. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!