Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Választanál olyan nevet a...

Választanál olyan nevet a babádnak, aminek a névnapja pont a születésnap környékén van?

Figyelt kérdés
2016. jún. 2. 20:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nekem egy hét van a névnapom és a szülinapom között, sohasem zavart. :)
2016. jún. 2. 21:12
 12/22 anonim ***** válasza:

Minden névnek van vagy 3-5 névnapja. Keressetek másik dátumot, amikor tartjátok.

Tessék, találomra kerestem egy kifejezetten ritka nevet:

Kámea (március 3., május 18., július 18.)

2016. jún. 2. 21:27
 13/22 anonim ***** válasza:

Mi kétszer is így jártunk. Nem bántam meg.

Az első fiunk 3 héttel korábban született meg és csak egy névben egyeztünk meg, így 3 nap van a születés és név napja között.

A kisebb fiunk időre érkezett pontosan és nem akartam azt a nevet neki, amit az apja választott, meg sem néztem, mikor van a névnap. Aztán a szülőszobán mégis azt a nevet adtam neki én is és 5 nap a különbség.

Szerintem semmi extra nincs ebből, ráadásul annyi családi eseményünk van rendre, hogy még jó is, hogy nem kell külön kezelni a névnapokat is.

2016. jún. 2. 21:30
 14/22 anonim ***** válasza:
Nálunk 1 hónap különbség van a szülinapja és a névnapja között, ami nem is gáz, de amúgy az én szülinapomon van a névnapján, de ez van, emiatt nem vetettem el a nevét.
2016. jún. 2. 21:50
 15/22 Betu ***** válasza:
Igen nâlunk így van. 6-àn született és 21-én van a névnapja. Neki nincs mâskor névnapja. Ez van! Viszont csak ez a név tetszett mindkettőnknek😊
2016. jún. 2. 21:53
 16/22 anonim ***** válasza:

Igen!

nevet választottunk, aztán megnéztem (csak én! :-)) mikor van a névnapja, 5 héttel a kiírt időpont előtt, de mivel 2 héttel előbb született, így csak 3 héttel, sosem zavart, őt sem. És ahogy mások is írták, a legtöbb névnek több névnapja van, plusz van 2 ismerősöm is, akik Gábor helyet Gabriella és fordítva tartják, mert úgy messzebb van a szülinaptól. lehet így is trükközni.

2016. jún. 2. 22:39
 17/22 anonim ***** válasza:

Igen. Tök véletlenül a kiszemelt fiú- és lánynevünk is ilyen volt. Február 18-ra voltam kiírva, és már évekkel korábban eldöntöttük, hogy ha lány, akkor Polett, ha fiú, akkor Alex. Mindkettő februári névnap :D Polett február 20, Alex február 17.

Fiú lett, végül nem Alex lett, hanem Alexander (nem a névnap miatt), bár az is van februárban, de májusban is, úgyhogy akkor tartjuk a névnapját.

A legtöbb névnek több napon is van napja, nem kötelező a legismertebb névnapon tartani. Tudom, elvileg az a szokás, hogy a szülinaphoz legközelebb esőt kell választani, de igazából szerintem ez tök hülyeség, pont az lenne a lényeg, hogy ne folyjon össze a két ünnep. Mi ezért választottuk a legtávolabb esőt.

2016. jún. 2. 23:34
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem akartam ilyen nevet, de a 3. fiúnál már nagyon nehezen találtunk olyat ami mindenkinek tetszik (itt férjre és a gyerekekre gondolok).

Szóval 1 hét van a szüli-névnap között, és nincs másik névnap.

Amúgy az öcsémnek egy nap, a férjemnek három nap van a két ünnep között, az anyám neve napja karácsonykor van és mindenki túlélte!!!

2016. jún. 3. 05:29
 19/22 anonim ***** válasza:

Én karácsonykor születtem és szeretem, így már az sem zavarna ha a névnapom is akkor lenne :) A férjemnek pedig napra pontosan 6 hónap van a szüli- és a névnapja között. Tökéletesebben ki se találhatták volna, pedig már akkor tudták a nevét, mikor megfogant.

Viszont ismerek olyat is, aki 6-án született és 7-én van a névnapja. Senki nem nézett utána. Az egyetlen ember, akit ez valaha zavart, az illető édesanyja volt.

2016. jún. 3. 05:55
 20/22 anonim ***** válasza:
nekem fontos volt. Szept. 20-ra vagyok kiírva, Ádámot szerettem volna, ha fiú. Mivel Szenteste napján van a névnap, amit nem preferálok (anyum és két barátnőm is Éva, mindig utálták, hogy nekik csak 'fél' nap jár, illetve, hogy egybe kapták az ajándékot is). A második névnapja pedig szeptember tizenvalahányadikán. Kislány lesz, így nem tudom, hogy döntöttünk volna, de valószínű, másik fiúnevet választunk.
2016. jún. 3. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!