Ti mennyit spóroltatok a babára vagy, ha nem spóroltatok, mennyibe került a baba érkezése és az első egy év?
Figyelt kérdés
Párommal tervezünk babát, most késik a menstruációm. 20-án mindig pontosan meg szokott jönni, késik 3 napja. Csináltattam egy tesztet, az fél perc után kimutatta, hogy negatív lett. (Gabriel teszt.) Még nem tettünk félre a fizetésünkből, de jövő héttől már fogunk így, hogy egyre közelebb kerül a baba hozzánk kb 30-40 ezerre gondoltunk. Az én fizetésem 120-130 ezer forint között mozog túlóra nélkül nettóba, az övé 170 ezer nettóba. 16 ezer a számlánk, telefonszámla szokott kicsit sok lenni az internet miatt mivelhogy nem tudják bekötni a netet oda ahol lakunk és így a mobilnetet szoktuk nyomni (1690 1 mg plusz áfa) és olyan 6-7 feltöltés szokott lenni egy hónapba úgy, hogy én reggel-este netezek 5-10 percet párom játszani szokott esténként napközben, ha itthon vagyok mindketten dolgozunk és ritkán ülünk a tévé elé is mert olyan fáradtak vagyunk h utána alszunk kb egyből. Kb mindent kapunk sógoromtól, kivéve pelust, tápszereket ilyesmit azt magunknak kell megvennünk. Én 3 hónapja dolgozok, előtte szeptember-október dolgoztam csak plusz egy évig diákmunka. Kérdésem, hogyha esetleg a második terhességi teszt pár nap múlva pozitív lenne akkor milyen támogatás járna? Én úgy értelmeztem, hogy a 64 ezer forint egyszeri támogatás plusz a családi és a gyes. Javítsatok ki, ha tévednék. Sokat aggodalmaskodok, hogy ki tudnánk e jönni anyagilag hiszen lényegesen kevesebbet kapnék párom poztívabb, ő azt mondja, eljár túlórázni majd (12-be dolgozik, de szabadnapjain lehet menni 8 órába). Meséljetek, ti hogyan éltétek át a baba érkezését? Spóroltatok? Kaptátok a baba holmijait? Volt aki segítsen?2016. máj. 23. 16:44
11/12 anonim válasza:
Mi úgy tervezzük, hogy ha meg lesz a 2éves munkaviszonyom (most júniusba meg lesz) és ha félre tettünk 2millió forintott.
A pénz már meg van. Csak az én fizetésemet rakjuk el 130e Ft. A férjem fizetését éljük fel havonta ami 135e Ft.
Ha már most aggódtok a pénz miatt akkor inkább ne most tervezzétek a családalapítást. A gyerek nem olcsó mulatság másra meg ne támaszkodjatok, hogy ettől meg attól kaptok ezt azt.. Ha meg lesz a picikétek és állandóan azon fogtok aggódni a pároddal, hogy elég lesz a pénz minden hónap végéig az eléggé sok vitát hoszhatna..
12/12 A kérdező kommentje:
Nem aggódunk. Csak meg szeretnénk adni neki mindent ami szerintem normális. Én pedig nem szeretnék már várni, hiszen nagyon szeretnék ettől a férfitól gyereket. Az anyagiak teljesen normális, már igazából most is az ő fizetéséből plusz gyes és csp kijönnénk. Rokonokra pedig nem támaszkodunk, ők mondták, hogy ideadják, hiszen a 2 nagy lánynak már nem kell, a 3.nak pedig felesleges egy babakocsi. Múltkor is elkértünk ismerősnek egy gyerekülést, el is felejtették, hogy odaadták hiszen nem volt rá szükségük, hiába 9 hós a babájuk, van neki külön és nem az, amit örökölt. Nekem semmi baj az örökölttel,én a későbbiekben szeretnék megadni neki mindent, szép ruhákat, iskolás cuccokat, jó iskolába járatni stb akkor pedig én is visszamennék már dolgozni.
2016. máj. 24. 04:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!