Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek "túl korán", vagy...

Akiknek "túl korán", vagy véletlenül csúszott be a baba, azok hogy bírkóztak meg a gondolattal/helyzettel? Megbántátok a döntést, amit utána hoztatok?

Figyelt kérdés
Tehát ha mondjuk nagyon fiatalon (20 éves kor alatt), vagy akár tartósabb kapcsolatban, de nem tervezve jött a baba, azok hogy fogadták a helyzetet, mit csináltak? (megtartották/elvetették/örökbe adták, stb)

2016. máj. 20. 15:26
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Ó, a párom lenne a legboldogabb az egész világon, ha már most összejönne egy baba! :) Persze, ő is tudja, hogy a gyerek nagy felelősséggel, anyagi teherrel jár, amihez nekünk még nincs meg a szükséges mennyiségű idő és pénz. De azért rágja érte a fülem :P Az együttélést pedig már tervezzük, ha találnánk olcsó albérletet, akkor már mennénk is, de amilyen árak most Budapesten vannak... de sok időt töltünk együtt, egymásnál, és eddig nem volt probléma.
2016. jún. 6. 12:12
 22/27 anonim ***** válasza:

Akkor a parod tervezi nagyon elore a babat es te hogy erzed,kesz lennel mar a babara?

Hat elegge sok feleloseggel jar es anyagiakkal,ez teny.

Sajnos igen,nem eppen olcsok az alberletek,nagyon ritka az olcsobbik.

Hala nekink lakasunk van,de most mi azt ujitgatjuk igy beletelik jo par honapba mig kesz lesz.

Ha netan becsuszna mit csinalnatok?

Hogy oldanatok meg?Van aki segit?

Becsuszott babanal is sokan megtudjak oldani,de viszont nem konnyen.

2016. jún. 6. 23:05
 23/27 A kérdező kommentje:

Néha úgy érzem, hogy már kész lennék rá, de igazából tudom, hogy még korai lenne. Nem lenne a világvége, ha bejönne egy baba, de szívesebben várnék még az egyetem végéig vele.

Van, aki segítene, szülők is, de akár a nagyszülők is. Anyagilag is tudnának támogatni (a párom apja elég sokat keres, de minden szülő dolgozik nálunk, és a párom is).

Ha becsúszna egy baba, akkor legnagyobb probléma inkább (a későbbiekre való tekintettel) az lenne, hogy még nem lenne meg a végzettségem, gyerek mellett pedig nappali tagozaton 4 évet lehúzni elég kemény lehet, szóval akkor max okj jöhetne talán szóba, és így el is búcsúzhatnék az "álmomtól", mivel amit én akarok tanulni, abból okj képzés nincs.

2016. jún. 7. 00:08
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Értem.

Hát akkor még várjatok vele,hogy letudjad tenni az okjt és befejezd a sulit.

Egy gyerekkel nehezebb a suli,főleg ha még pici is és nincs kire hagyni.

2016. jún. 7. 17:26
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi 4hónapja voltunk együtt. Én 20,exem 30 éves volt. Megtartottuk. Azóta már nem vagyunk együtt. Azóta csodás párom van,vele akarva lett a tesó ,2.hónapba mondtuk hogy jöhet. Igaz ismertem már egy ideje és randiztunk . És egy kis csoda a tesó is,4év különbséggel,egy napon érkezett a naggyal. Párommal minden tökéletes,ő a nagy Ő
2016. okt. 14. 09:16
 26/27 anonim ***** válasza:
Én 17 évesen nem tartottam meg. Utólag úgy érzem jól döntöttem. 19évesen megismertem a férjemet. 20 évesen estem teherbe és 21 voltam mikor megszületett első lányunk. Akkor úgy éreztem sikerült felnőnöm a feladathoz. A férjem akkor 26 éves volt. Mi a kapcsolatunk szinte első hetétől fogva együtt laktunk mert akkor albérletben laktam és gyakorlatilag ott ragadt aztán már együtt béreltük a következőt :). Most én vagyok 26, ő 31 a nagylányunk 5 éves a kislányunk 5 hetes és azóta vettünk egy nagy házat, kutyát, cicát... szóval valahogy most állt össze a dolog. A nagyobbik lányunkkal nappali tagozaton befejeztem az egyetemet úgy, hogy egyéni órarendet állíthattam össze mivel tanulmányaim alatt szültem. Nem kellett előadásokra bejárnom és néhány gyakorlati órát is megúsztam de vizsgáznom ugyan úgy kellett mindenből. Két hetes volt akkor a nagyobbik mikor az első órámra beültem. Napi két gyakorlati órámnál több nem volt így csúszás nélkül tudtam diplomázni. Azóta vállalkozást csináltunk amiben dolgozok ( most szülés óta nem). Viszont most látom mennyivel jobb pár évvel később babázni. 21 évesen még sok dolog lemondással járt amikre ma már eleve nem is vágynék. Sokkal türelmesebb vagyok. Sajnálom hogy a nagyobbik lányomnál folyton csak panaszkodtam mennyire keveset alszik és milyen fàradt vagyok... most a második sem alszik többet. Ennek ellenére minden pillanatát ki akarom élvezni, emlékezni szeretnék minden kis szuszogására mert tudom azt mennyire hamar elmúlik ez az időszak és rettenetesen fog hiányozni. Sajnálom hogy 5 év lett a lányaink között. De nem azt hogy a kicsi most született hanem azt hogy a nagy olyan korán. A nagy nálunk nem volt tervezve, a kicsi igen. Mindkettőjüket imádom persze. Szerencsére az apuka is minta apuka. Körülöttünk viszont az az 5-6 család ahol 20-21 évesen szültek a csajok velem együtt rajtunk kívül sajnos nem maradtak együtt. :(
2016. okt. 14. 09:38
 27/27 anonim ***** válasza:

25 vagyok

26! Én örülök,hogy nem vagyok már a nagy lányom apjával. Nem volt se társ,se apa. Látja a lányát,kb havi egyszer a munkára hivatkozva,de semmit nem csinálnak. Nem ismeri a kicsit,nem viszi csak a kis boltig. Ö sajnos ilyen. Szorgalmas ember,de nem való apának,társnak. Nem ok nélkül hivja lányom a páromat is apának,úgy hogy soha senki nem hívta annak őt. Exemmel az állandó kiabálást hallotta szegény,hónapokig kérdezte tölem és a páromtól ha nevettünk,vagy kikiabáltam a konyhába neki hogy ha kérdezett valamit,hogy anya ti most veszekedtek? Szörnyű volt hallani tőle. Meg eleinte amig párom nem lakott itt,kérdezgette mikor megy apához. Mióta látja hogy párom biztos pont,már nem kérdez az apjáról,nem emliti.

Én cseppez se bánom,hogy új apja lett,ő jó példa neki. És őszintén nem bánnám,ha soha többé nem érdeklődne az igazi miatta. Így hogy havi egyszer... Nem látom értelmét

2016. okt. 14. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!