Párommal nem jutunk dűlőre a nevekben? Melyikre szavaznátok? Brunella, Gyopár, Minerva, Jáde, Szolanzs, Polda, Reményke, Rominett
Hú... Én tényleg szeretem a ritka neveket, főleg női nevek terén, de ezek... Most komolyan, épeszű ember miért választ olyan nevet, hogy Brunella? Vagy Szolanzs? Amúgy a Solange szép név, tényleg, ha francia szövegkörnyezetben hangzik el. De magyarul? Nekem nagyon bejönnek a francia női nevek, de például eszembe nem jutna, hogy a "Zsönöviev" nevet adjam a lányomnak, mert ez így leírva eleve röhejes, másrészt hülyén is hangzana.
Van egy csomó szép, ritka, különleges név, amivel nem válik közröhej tárgyává szerencsétlen gyerek. Például, csak hogy néhányat mondjak: Amarill, Borostyán, Ditte, Imelda, Kendra, Mila, Palmira, Paloma, Szamira, Zamira. Ezek ritkák, nem széles körben elterjedtek, de nem is fogják kiröhögni vele a gyerekedet, maximum visszakérdez az, aki még esetleg nem hallott az adott névről.
Hát, ahol én lakom, a szlengben a "gyopár" szó jelentése "bunkó tirpák". "Mekkora gyopár vagy!" - sokszor mondják. Nem büntetném a születendő gyerekemet ezzel a névvel.
Ha muszáj, akkor Minerva, vagy Glória. Nem tetszenek, csak kizárásos alapon.
Gratulálok az ízlésetekhez...
Szia, szerintem a Minerva vagy a Glória lenne a jó választás.
Major Minerva
Major Glória
Így együtt talán a másodikat nehezebb kimondani, sok a mássalhangzó, ezért inkább az első, az ráadásul még alliterál is :) Ízlelgesd a hangzásokat, végül én a Minervára voksolok.
Hú ezek elég ritka nevek azt hiszem. Ezek tetszenek sorrendben:
1. Major Gyopár
2. Major Rominett
3. Major Minerva
4. Major Polda
5. Major Jáde
6. Major Reményke
7. Major Brunella
8. Major Szolanzs
Talán lehetne a Polda az 1. helyen is, nem biztos. Nekem az tetszik benne, hogy lehet Pollinak becézni.
Major izabella
Major Vivien
Major rovéna
Major ingrid
Minerva,- ez valami ásványviz név? jajj, nem, ez a neve a vizszuros filternek!!
Rominett- ez nagyon romás..Roma net...
Reményke- egyenesen borzaszto, mint valami alapitványi név..
Brunella- debella, brunyálás
Polda- nagyon durva hangzásu, egyébként ismeros lánya Polina (az már jobban tetszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!