Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezek a keresztnevek miért nem...

Ezek a keresztnevek miért nem anyakönyveztethetőek: Belzebub, Beltazor, Káin, Lucifer, Voldemár?

Figyelt kérdés

2016. máj. 17. 21:23
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Ez is hülye példa, mert nincs olyan név, hogy "Erkély", meg "Előszoba", ellenben angyal nevek igenis anyakönyveztethetőek, ellenben a démonnevekkel. Érted? A Mihály név adható, míg a Lucifer nem. Ez a problémám.

Amúgy kaptam már hasznos választ, nekik ment is a zöld kéz!

2016. máj. 19. 22:01
 32/39 anonim válasza:
49%

A Káin és a Lucifer nevek nekem is tetszenek, de ezekről ugyebár mindenki rosszra asszociál. A Luciferrel kapcsolatban is olyan hülyeség, hogy az emberek 99%-a nem tudja, mit jelent. Kicsit off: miért nevezték el az ördögöt Fényhozónak?

Amúgy az is furcsa, hogy Józsuának elnevezheti bárki a gyerekét, Jézusnak viszont nem, pedig a kettő ugyanannak a névnek két alakja (az első a héberesebb, a második a latinosabb). Ha már van Mózes, Illés, Áron, Ábel, stb., egy csomó bibliai név, akkor Jézus is simán lehetne. Más országokban használják. Mondjuk én biztos nem nevezném így a gyerekemet.

Egy magyar nevekről szóló listán láttam a Káint, de nem tudom, anyakönyvezhető-e, nem biztos, hogy az MTA listája volt. Szerintem a Káinnal nincs is semmi baj. Sok más ember is ölt már, de csak azért tiltott név, mert a Bibliában ő az első gyilkos? Ez olyan butaság.

2016. jún. 12. 02:03
 33/39 anonim válasza:
72%
Utolsó vagyok. A Voldemárról nekem is a Voldemort jut eszembe.
2016. jún. 12. 02:05
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg Valdemar Bonsels a Maja, a mehecske stablistajabol
2016. jún. 12. 07:36
 35/39 A kérdező kommentje:

[link]

ez az MTA listája, a Káin sincs rajta. :(

2016. jún. 12. 10:15
 36/39 anonim válasza:
45%
Egy másik kérdésnél azt válaszolták, hogy lehet anyakönyveztetni. Nem tudom, talán lehet kérvényeztetni. Ha már olyan nevek is lehetnek a listán, mint Kájusz... Most komolyan, van olyan ember, aki Kájusznak nevezi a fiát?
2016. jún. 12. 11:19
 37/39 A kérdező kommentje:
Poncius sem adható :(
2016. jún. 12. 22:35
 38/39 anonim válasza:
94%
És azért szégyenbe kell hozni egy gyereket,egy másik embert,mert neked tetszenek ezek a nevek? Szerezz egy kutyát,vagy macskát,és nevezd azokat így,az se hangzik jobban,de legalább egy ember sem fog szégyenkezni miatta. Az,hogy te nem hiszel az angyalokban,meg a démonokban,nem érdekel senkit,egyéni szoc. probléma,a tiéd,nem a gyerekedé. Azzal,hogy még a köztudatban lévő dolgokat is félresöpröd,saját magadat csapod be azzal,hogy "én nem hiszek benne,tehát ez nem is azt jelenti",ez nem így van. És ha a gyereked keresztény lesz,erre nem gondoltál? Ő viszont hinni fog bennük,és nemcsak a köztudat miatt fog egyből rosszra asszociálni,te kitennéd ennek? Hogy esetleg keresztény létére együtt éljen a tudattal,hogy a Sátán,vagy a sleppje nevét viseli? Könyörgöm,egy anyának a gyereke az első,nem önmaga jóléte! Ne csináld ezt szegénnyel!
2016. aug. 27. 12:30
 39/39 A kérdező kommentje:

Csakhogy tisztázzuk, ez egy elméleti kérdés volt a részemről. Még nincs kilátásban gyerek, és egyébként férfi vagyok.

Ha rajtam múlik majd, nem lesz keresztény a fiam (ha már fiúnevekről volt szó), az biztos. Ha meg kicsit is hasonlít majd rám, neki is tetszeni fognak ezek a nevek. Nekem már gyerekkoromban is tetszettek. A filmekben, rajzfilmekben is mindig a gonoszokkal szimpatizáltam, a Star Warsban is Darth Vader volt a kedvencem, a Dragon Ball Z-ben meg Vegita és Dermesztő. :)

Nem értem miért okozott a kérdésem ekkora közfelháborodást.

Engem nem igazán tudtak a válaszadók meggyőzni, hogy miért is mutatnának ezek a keresztnevek rosszul egy olyan listán, amelyen szerepel az Abdullah vagy az Anakin már rögtön az első oldalon.

2016. aug. 27. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!