Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak szerintem gáz ez a...

Csak szerintem gáz ez a viselkedés?

Figyelt kérdés

2. születésnapja volt a lányunknak. A vendégek között volt egy rokon lány és a barátja, aki 24-25 év körüli.

Gyakorlatilag nyaggatni kezdett, hogy hadd vigyen el a lufikból, mert de jól néznek ki.

A 2 éves persze egész nap áhítattal nézte a lufikat, ismételgette, hogy szééép, de szééép.

Mondtam, hogy nem, ne egy két éves lufijait akarja már elvinni. Felnőtt ember, vegyen amgának, ha szeretne.

Ha kisgyerek kéri, akkor persze adtam volna, de azon buktam ki, hogy felnőtt ember, aki még ajándékot se hozott, csak kvázi követelőzött (mikor eszünk tortát, megkaphat-e figurát róla, hány lufit vihet haza). Egy gyereknél megértem, hogy megtetszik valami és nem tudja türtőztetni magát. De olyannál, akinek saját keresete van, egy két éves cuccait próbálja elkunyerálni... Nem az anyagi része, tudnánk pótolni. Viszont egy kisgyerek napokig nem tud várni, amíg kinyitnak a boltok.

Bocsánat, csak kicsit felhúztam magam ezen.

2016. máj. 16. 12:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%
Na azt azért megnézném, ha 2 éves gyerekednek szülinapja van, van 4 db lufija, neki díszítitek fel a szobát és egy meglett felnőtt embernek odaadod még a buli ideje alatt, mert hú de tetszik neki. Én meg nem adnám oda! lehet lepontozni!!!
2016. máj. 16. 22:40
 12/13 anonim ***** válasza:
51%

66%-os, te teljesen el vagy tévedve, gondolkodni szoktál??? Mi az, hogy kisgyerek szülinapi bulijába odaállítani ajándék nélkül? Ez már eleve kiveri a biztosítékot. Soha el nem tudnám képzelni. Semmilyen vendégségbe nem megyek ajándék nélkül, nehogy már annyira megterhelő legyen anyagilag mondjuk egy darab csoki vagy akármi! És pont egy ilyen ember ekézi a kérdezőt, aki az illemszabályokkal minimális szinten sincs tisztában...

Én akkor adtam volna lufit a lányom lufijaiból, ha nem olyan amihez különösen ragaszkodik (pl. most kapott egy lufit, ami nagyon drága volt és a kedvenc mesehősét ábrázolja...) és ha normálisan elkérik. De biztos felvontam volna a szemöldökömet, hogy egy felnőtt ember minek akarja elkunyerálni a lányom lufijait.

2016. máj. 16. 23:19
 13/13 anonim ***** válasza:
60%

Ki mondta, h én nem vinnék ajándékot? Oké, te meg én vinnénk, a lány nem vitt, de követelni nem lehet rajta az ajándékot. Nem illik. Szóvá tenni sem illik, mert akkor olyan az egész, mintha csak az ajándékért hívtad volna meg. Így, hogy nem hozott, máris nemkívánatos vendég, hogy képzeli, hogy kaphat egy lufit. Hányinger, amit csináltok, amiket ide írtok, te meg a kérdező. Ajándékleső, kapzsi, számító, irigy emberek vagytok.

Az én gyermekem szülinapja is közeleg és képzeld, ha senki nem hoz egy darab ajándékot se, akkor se sértődök meg, mert nem ezért hívtam meg őket, hanem azért, h jelen legyenek, velünk ünnepeljenek. Boldoggá tesznek vele, ha eljönnek és megeszik a tortát, játszanak a játékokkal, és ha kell valakinek egy lufi a 4-ből, adok.

2016. máj. 17. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!