Csak szerintem gáz ez a viselkedés?
2. születésnapja volt a lányunknak. A vendégek között volt egy rokon lány és a barátja, aki 24-25 év körüli.
Gyakorlatilag nyaggatni kezdett, hogy hadd vigyen el a lufikból, mert de jól néznek ki.
A 2 éves persze egész nap áhítattal nézte a lufikat, ismételgette, hogy szééép, de szééép.
Mondtam, hogy nem, ne egy két éves lufijait akarja már elvinni. Felnőtt ember, vegyen amgának, ha szeretne.
Ha kisgyerek kéri, akkor persze adtam volna, de azon buktam ki, hogy felnőtt ember, aki még ajándékot se hozott, csak kvázi követelőzött (mikor eszünk tortát, megkaphat-e figurát róla, hány lufit vihet haza). Egy gyereknél megértem, hogy megtetszik valami és nem tudja türtőztetni magát. De olyannál, akinek saját keresete van, egy két éves cuccait próbálja elkunyerálni... Nem az anyagi része, tudnánk pótolni. Viszont egy kisgyerek napokig nem tud várni, amíg kinyitnak a boltok.
Bocsánat, csak kicsit felhúztam magam ezen.
Szerintem se normális, de az sem hogy sok lufiból egyetlen egyet sajnáltál neki odaadni. Mert ebben az esetben nem a gyereked elől venné el, hiszen van több másik amivel játszhat.
A felnőttek is csak nagyra nőtt gyerekek. Nem csinált semmi rosszat, csak elkért egy lufit, mert őt az boldoggá tenné. Én adtam volna neki. Nyilván nem mindegy a stílus sem, hogy hogyan kéri, de ez nem derült ki.
A zsák és a foltja. Te se vagy jobb. Az meg egy külön kis gyöngyszem, h kiemelted, nem vitt ajándékot. Ajándékot elvárni?? Ha kapunk örülünk, de orbitális bunkóság számítani rá meg szóvá tenni, ha nem kaptál.
Nem jogos, h felhúzod magad más bunkóságán, ha te se vagy különb.
Nem az volt a probléma, hogy nem vett ajándékot. A többi vendég pl. kézzel rajzolt állatot hozott neki. 5 perc munka és egy A4-es papírlap volt, 2 éves annak is örült. A gesztust hiányoltam inkább. (Mielőtt valaki megjegyzi, grafikusként dolgozik, tehát van kézügyessége is, a gyereknek meg még nincs művészi igénye.)
A követelőző, "nekem jár" stílus nem tetszett. Nem is közvetlenül nekünk mondta először, hanem hangosan kijelentette a barátnőjének, hogy "ilyen lufiból elviszünk egyet, ugye?".
Máshogy hangzott volna egy "nagyon tetszenek a lufik, egyet odaadnátok belőle, légyszi?" felénk intézve.
Egyébként héliumosból 4 volt csak, kint a nappaliban, tehát a gyerek elől elég sutyiban lehetett volna csak elvinni. Az apja egyet elvitt a lakás túlvégébe, hogy rajzoljon rá, azon is eltört a mécses, hozhatta vissza.
Komolyan kérdezem, ha nálatok jár vendég és rámutat egy tárgyra, hogy akkor ezt most elviszem, mert tetszik, akkor erre mosolyogva nézitek, ahogy elviszi?
Legyen az egy régi, szakadt 100 Ft-ot se érő plüss a gyerek cuccai közül?
Már másképp meséled. Fent még ezt írtad:
"Gyakorlatilag nyaggatni kezdett, hogy hadd vigyen el a lufikból, mert de jól néznek ki."
Szóval kérte. Nekem ez egyáltalán nem "nekem jár" stílusú viselkedés. Jó, illetlenség, na de az is, h ajándékot vársz el, bármilyet is. Az ajándék nem jár, akkor se ha bulit rendezel. A meghívott ha tesz egy ilyen gesztust, h hoz ajándékot, akkor tesz, ha nem, akkor nem. Máskülönben belépőt is szedhetnél.
Na akkor most ki is viselkedik "nekem jár" stílusban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!