Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermek elhelyezés. Mennyi az...

Gyermek elhelyezés. Mennyi az esélye az apának, hogy hozzá kerül?

Figyelt kérdés
Titkolt terhességem volt,miután megszültem a kisfiamat örökbe akartam adni viszont hamar meggondoltam magam (2nap) most jelenleg is velem van a pici. Az apa nem is látogatja (egyszer sem nézte meg) arra hivatkozva hogy lehet nem is az övé viszont most az apaságit megcsináltatjuk,de azt mondta ha kiderül,hogy az övé akkor elpereli tőllem.Van e esélye arra hivatkozva hogy örökbe akartam adni vagy hogy titkolt terhességem volt? Az apának van egy 1 szoba konyhás háza és az új barátnőjétől egy gyermeke.
2016. máj. 15. 12:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

Drága 10!

Ha szerinted egy gyereket el lehet tartani gyesbol, csaladipotlekbol és tartasdijbol, akkor hajrá, hozz össze egy párat. De ne lepodj meg, ha kiderul, hogy ennyiből simán éhen lehet halni.

Kérdező, egy ekkora gyereket nem fognak az apának ítélni.

2016. máj. 15. 14:43
 12/16 Snorri ***** válasza:
86%
Nem fognak elszakítani egy gyermeket az édesanyjától! Viszont érdemes meggondolnod a dolgot. Mennyi tartásdíj a reális? Mennyit keres az apa? Meg tudjátok oldani a tartásdíj nélkül is? Azért kérdezem, mert nem biztos, hogy érdemes belerángatnod gy ilyen apát a gyerkőc életébe. Egy ilyen ember, aki fenyegetőzik, és nem érdeklődik a gyerek iránt jó, ha kapcsolatba kerül veletek? És láthatásra kell adnod a picit később? Én becsüllek azért, mert örökbe adtad volna a gyermeket, és adtál volna esélyt neki az életre. Az pedig nagyon jó, hogy végül úgy döntöttél, hogy vele maradsz. :)))Ettől te még nagyon jó édesanyja vagy a gyermekednek.
2016. máj. 15. 15:43
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

Jelenleg szinte esélytelen, hogy elvegyék, főleg, ha anyatejes. Ekkora gyereket, az anyjától való fizikai függés (anyatej) miatt nem szoktak elvenni, csak nagyon nyomós indokkal, pl. veszélyeztetés.

Egy tévhitet hadd oszlassak el: nem általánosságban nem vesznek el gyereket az anyától. Csecsemőkre igaz ez, főleg a szoptatás miatt.

Nagyobb gyerekeknél már kiegyenlített esélyekkel indul mindkét szülő, ha egyforma hátteret tudnak biztosítani és a gyerek számára is előnyös a bíróság szerint az adott szülőnél történő elhelyezés.

Azért szoktak nagyobb arányban az anyánál maradni válás után a gyerekek, mert közös megegyezéssel így dönt a két szülő.

Ahol az apa harcol az elhelyezésért, ott pontosan olyan esélyekkel indul, mint az anya.

2016. máj. 15. 19:05
 14/16 anonim ***** válasza:
57%
Dehogy indulnak egyforma eséllyel. Nekem jogász ismerös mondta,90%-ban az anya kapja. Én apámé lettem,de egyenlő lakáskörülmények között az anya fogja,ha anyagilag még az apa jobban áll is. Ez az apa el fog tűnni rövidesen ne aggódj. Nem fog ő perelni. Nálunk is sok vita volt lányom apjával,ő elperli stb.aztáb ott tartunk,hogy két három hetente van ott a gyerek max. két napot,mert ö dolgozik,fáradt,jár neki a kikapcsolódás stb. Ha hat napot otthon is van,abból egyik nap 10után vihetjük,másnap is ott alszik még,harmadnap meg hiv reggel hogy a gyerek már nyavajog utánam.
2016. máj. 15. 20:22
 15/16 anonim ***** válasza:

0 % .

De miért is akarja elperelni ha még nem látta egyszer sem???

2016. máj. 15. 22:03
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek,hogy leírták a véleményüket. Az apa havi 53600 ft-ot keres hivatalosan plusz feketén eljár még mellette. Az előző kérdezőnek a válaszom.
2016. máj. 16. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!