Mi a teendő ha gyermekem apja nem hajlandó jelenteni h hol dolgozik?
Gyermekelhelyezési, tartásdíj megállapítási eljárás során pl. hivatalosan felszólítható-e rá? Ha pedig nem, akkor hogyan tudnám mégis rákényszeríteni jogilag?
Ha nem fizet, mennyi ideig tart és hogyan érvényesíthetem mégis ezt a jogom a lehető legrövidebb idő alatt?
Köszönöm.
nem értem miért akarod tudni, hogy hol dolgozik? mi közöd hozzá?
ennek az egészhez semmi köze a tartásdíjhoz, a bírónak csak azt kell tudnia, hogy mennyit keres és az alapján fogják megállapítani a tartásdíjat
kedves "mi közöd hozzá"!
igazság szerint az ügymenet kívánja, hisz a béréből vonják le.
érdekes hangnemed pedig ezúton is köszönöm.
én tényleg nem értem mi közöd a munkahelyéhez ehhez, magyarázd már el kérlek :)
a tartásdíj nem azt jelenti, hogy ha apuka 70E-t keres akkor 20.000Ft-ot kérünk tőle, ha 500.000Ft-ot akkor meg 200.000.-rel lehúzzuk tartásdíj címén. tök mindegy mennyit keres, az a pénz amit kérni szeretnél tőle, az a gyerek ellátási költségének a fele!
mennyit költesz a gyerekedre? 40.000Ft-ot havonta? akkor kérj 20.000Ft-ot, így tudod kiszámolni, nem kell ahhoz apának a munkahelye...
Az értetlenkedőnek: azért kell az infó, mert ha nem adja ki, akkor nem lehet tőle levonni és sajnos behajtási eljárást kell indítani, aminek ha nem muszáj, nem szeretném kitenni a családot.
Nem hiszem, h ezt túl nehéz megérteni.
A jövőben kimondottan érdemi válaszokat várok. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!