Kislányos szülők, milyen érzés, hogy van lányotok?
3 fiam és 2 lányom van. Más felosztásban 3 nagy és 2 kicsi gyerekem.
Én inkább kamaszkorban érzek különbséget a két nem között. A fiaimért máshogy, és másért aggódom, mint a nagylányomért.
A többi különbség nem nemfüggő, a gyerekek egyszerűen különböznek.
A 3 fiúból egy nagy macsó, egy szuperszelíd, nyugis, a kicsi meg amolyan átmenet. Van, hogy nagyon fiús, van, hogy babázik, és bukik a flitteres cuccokra.
A nagylányom kicsinek még csajos volt, nagynak inkább egyedi. Baba sosem volt a kezében, mondjuk kisautó sem, mert amióta elbírja a ceruzát, más nem nagyon kellett neki.
A kicsi lány sem babázik, nem tűri a hajgumit, csatot, de imádja a rózsaszínt.
A 7. vagyok:a kislány-legalább is az enyém-érzékenyebb.Mintha-szinte születésétől-működne Benne a női megérzés.Valahogy zsigerből.Pl.ha rosszkedvem van,esetleg szomorú vagyok,máris jön,vigasztal,bátorít,holott még csak 4 éves.Segít teregetni,főzni,a mosógépet bepakolni,stb.Nem azért,mert mondom Neki.Úgy magától "csaj".Az apjával is másabb a viszonya,olyan cicásabb,bújósabb.
A fiaim pedig tipikus fiúk.Néha vadulnak,ha rossz fát tesznek tűzre egyből angyallá változnak.Emellett "jajjjj ne máááár" van,ha bármi segítségre kérem őket(a játékok elpakolásával nincs gond,szerencsére).
Én/mi nagyon szerettünk volna egy kislányt-pláne 2 fiú után-és mondhatom,nagyon nagyon hálásak vagyunk a sorsnak,hogy megadatott!
Noha régen volt már kislányom a kislányom, én is megosztom a tapasztalataimat. 11-eshez hasonlóan én is inkább kamasz-, és fiatal felnőtt korban látom a különbséget. Egy fiú esetében azt szeretné az apa, ha a fiacskája benne lenne minden csibészségben, ha hozzá hasonlóan megélné a kalandokat, ha kitombolná magát. Ugyanakkor persze reszket, nehogy baja essék, vagy másnak kárt okozzon.
Egy lány esetében meg azon tipródik, hogy nehogy egy olyan széltolóval hozza össze a rossz sorsa, amilyen apuci volt fiatal korában.
Mert a két nem életfelfogása merőben különbözik. Egy nőnek az a fontos, hogy mennyi évet tud belesűríteni az életébe, a férfinak meg az, hogy mennyi életet tud belesűríteni az éveibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!