Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Cumizó gyerekeitek mennyit...

Cumizó gyerekeitek mennyit cumiznak napközben? Elalvásnál cumiznak-e?

Figyelt kérdés

Nem pontos órákra vagyok kíváncsi, csak kb. (Pl.:a nap 1/3-adában?).

Ha jó kedve van, akkor is hagyod cumizni, vagy csak nyűgösség/ sírás esetén?

Ha elalváshoz kell a cumi, és éjszaka kiesik berakja magának, vagy mindig kelni kell hozzá? Ha igen kb. hányszor?

Milyen idős a gyereked? Mikor tervezed leszoktatni, illetve, ha leszokott már mikor és mennyire volt nehéz ez?

2016. máj. 11. 15:34
 1/8 anonim ***** válasza:

Lányom 1,5 éves, 1 éves kora után pár nappal egyszer csak lerakta a cumit és nem kellett neki többet.

Ő nagyon sokáig egész nap cumizott, csak akkor vette ki, amikor evett. Aztán egyre kevesebbet volt a szájában, az utolsó hónapokban már csak alváskor kellett neki.

Éjjel csak az utolsó 2-3 hónapban rakta be magának, előtte sírt és nekem kellett visszarakni a cumit a szájába. Ez volt, hogy 4-5 alkalom volt éjjel, de volt, hogy csak 1. Attól függ, milyen mélyen aludt.

2016. máj. 11. 15:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Majdnem két évesem csak alváshoz cumizik, van mikor megtalálja éjszaka van mikor fel kell kelni hozzá. Majd ovikezdésre ráér leszokni róla.
2016. máj. 11. 15:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
3 honapos. Mostanaban mar nem hasznalja szinte soha, ugy 2 hete. Most ha kendoben van es felebred, akkor elfogadja nyugtatasul, babakocsiban ha felkel, nezelodik. Ezelott elalvashoz is hasznalta.
2016. máj. 11. 15:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagyon változó volt. Volt olyan időszak, hogy csak alváshoz vagy ahhoz sem, volt, hogy egész nap a szájában lógott. Éjjel kb. 8 hónapos korától találta meg és rakta vissza. Úgy terveztük, hogy oviig leszoktatjuk róla. Végül alig múlt két éves, amikor tönkrement az aktuális (vagyis beledobta a wc-be) és az újat nem fogadta el, neki csak régi kellett (ugyanúgy nézett ki, csak hát még friss volt). Többször kínáltuk neki, nem kellett, hát nem cumizott többet. Első két este egy kicsit nehezebben aludt el (kb egy éves korától azzal aludt csak el), de ennyi volt. Nem sírt érte, nem kereste 2 nap után. Azt gondoltuk, hogy nehezebb lesz.
2016. máj. 11. 18:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Most 10 hónapos múlt, napközben csak akkor használja ha megtalálja valahol a szobájában, akkor beveszi, de pár perc után elhajigálja mint a többi játékát. Elvalváshoz viszont szokott, ha elalszik már nem kell neki, de ha felébred éjjel és nem alszik vissza akkor kap vizet meg cumit.
2016. máj. 11. 22:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Napközben nem sokat cumizik, azaz szinte semmit. Inkább csak akkor, ha késésben vagyok a hamijával, és kezd nyűgösködni. Elalváshoz mindenképp kéri, addig le se csukja a szemét, míg nem kapja meg. 15 percen belül ki szokott esni, vagy kiköpi, de mélyen alszik tovább :) Éjjel, ha felébred (mostanában 1x) visszakéri
2016. máj. 12. 00:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Upsz, elküldte... Szóval visszakéri, oldalra fordul, és alszik tovább. 6 hónapos, remélem nem lesz nehéz a leszoktatás, de ráérünk vele.
2016. máj. 12. 00:24
 8/8 anonim ***** válasza:

A három hónapos picurkám még nem cumizik sokat szerencsére, remélem nem is lesz nagy cumis. Ha nyűgös, és éhség, kakis pelus, meg minden egyéb kizárva, akkor oda szoktam neki adni a cumit. Mármint akkor ha épp úton vagyunk, vagy valami olyasmi van, ami miatt nem tudom felvenni, vagy más módon megnyugtatni. Alváshoz szoktam még odaadni, de sokszor simán elalszik nélküle. Viszont ha napközben a szájába került a cumi, de már jó kedve van, én ki szoktam venni a szájából, és ilyenkor nem is kéri vissza. Még nem tudom, mikor szoktatom le róla, lehet, hogy magától is elhagyja, de ha nem, akkor ovikezdésig mindenképpen leszoktatom. Mondjuk már eleve azt sem szeretném megszokottá tenni, hogy napközben cumi legyen a szájában.

A nagyfiam egy időben eléggé cumimániás volt, mondjuk ott én csesztem el, mert úton-útfélen a szájába adtam, amikor pici volt. Szerencsére, mire kétévesen bölcsis lett, már csak alváshoz kellett neki, aztán egyszer a bölcsiben elfelejtették odaadni neki ebéd utáni szunyókához, és mivel nem sírt, hanem szépen elaludt, többet nem is adták neki délutánra. Nem sokkal később már éjjelre is elhagyta. Nem volt különösebben nehéz, az első pár éjszaka volt kicsit nyűgösebb, de teljesen önként hagyta abba.

2016. máj. 12. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!