Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudok anyakönyvi kivonatot...

Tudok anyakönyvi kivonatot csináltatni apa nélkül?

Figyelt kérdés

Külföldön született a baba, az itteni regisztrációs papírján az apja nevén van.

De haza szeretnék menni a gyerekkel látogatóba a családomhoz és az apja nem segít itteni útlevelet csináltatni.

Ahhoz hogy én magyar útlevelet csináltassak, kell a magyar apasági nyilatkozat a magyar anyakönyvi kivonatához. Ezt nem hajlandó aláírni.

2016. máj. 10. 21:40
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az útlevélet ha megkapjuk akkor az állampolgársága is angol lesz ha jól tudom, a személyit nem tudom, de gondolom ahhoz is kell az apa aláírása. Az angol útlevél már be lett fizetve, csak még nem töltötte ki az adatlapot amit el kell postázni
2016. máj. 11. 07:28
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem lesz angol(pláne hogy nem angol, hanem brit...) állampolgár két magyar állampolgár gyereke....
2016. máj. 11. 11:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia, én is Angliában élek.

A brit állampolgárságot csak akkor kaphatja meg a gyerek, ha minimum 4 éve dolgoztok itt megszakítás (hazakoltozes fél évre meg ilyenek) nélkül, de akkor is valami 160£ környéken van.

Amúgy meg Londonban szépen besetalsz a magyar nagykövetségre, reggel 8- délelőtt 11ig fogadnak, babakocsit ne vigyél, szukek a folyosók, lift nincs.

Ott is eltudod intézni

2016. máj. 11. 12:06
 14/16 A kérdező kommentje:

5 év a minimum és az megvan de az állampolgárságról nem tudtam. Hát akkor sok értelme nincs az angol útlevélnek...a magyar is jó lenne.

Mindjárt felhívom őket.

4órás az út úgyhogy egyenlőle nem tudok beutazni londonba.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget!

2016. máj. 11. 12:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Most már 5+1 év a beutazóknak, de ha 4 év kint tartózkodás után születik a gyerek, csak neki kervenyezhetsz brit állampolgárságot párszáz fontért
2016. máj. 11. 12:33
 16/16 A kérdező kommentje:
Értem...köszönöm :)
2016. máj. 11. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!