Tudok anyakönyvi kivonatot csináltatni apa nélkül?
Külföldön született a baba, az itteni regisztrációs papírján az apja nevén van.
De haza szeretnék menni a gyerekkel látogatóba a családomhoz és az apja nem segít itteni útlevelet csináltatni.
Ahhoz hogy én magyar útlevelet csináltassak, kell a magyar apasági nyilatkozat a magyar anyakönyvi kivonatához. Ezt nem hajlandó aláírni.
Nem értem.
Külföldi állampolgár a gyerek, de magyar útlevelet akarsz neki csináltatni, hogy hazahozhasd Magyarországra?
Ja értem. Én úgy tudom, hogy itthon csak akkor anyakönyvezik a gyereket az apja nevére, ha van apasági nyilatkozat vagy házasok vagytok. Tehát ahhoz, hogy az apja nevére anyakönyvezzék itthon, ahhoz kell a nyilatkozat. De elvileg anyakönyvezik apa nélkül is, csak akkor a Te nevedre anyakönyvezik.
Itthon sem adnak 12 éven aluli gyereknek útlevelet, ha nem egyezik bele mindkét szülő. Nem tudom, ez akkor is igaz-e, ha a Te nevedre van anyakönyvezve, de gondolom igen.
Erről meg kell kérdezni a magyar külképviseletet, nagykövetséget vagy konzuli szolgálatot, abban az országban ahol éltek.
A születés magyarorszagi anyakonyvezesehez kérik a gyerek regisztracios lapját és az apasági nyilatkozatot is. Nem fogják a te neved anyakonyvezni, hiszen az apa neve szerepel a regisztrációs lapon.
Amúgy apuka miért nem akarja?
Mert az itteni állampolgárságot akarja és nem akarja a magyart (mivel ugye a magyarért is fizetni kell) de 1év alatt nem tudta elintézni az ittenit mert mindig fontosabb volt neki a haverozás meg a játék (ugye 8hónapig nem is dolgozott, gyerek mellett én vállaltam plussz munkát és 7gy jöttem haza hogy a gyerek éhesen sírt mert arra képtelen volt hogy megetesse).
De azt nem rngedte hogy én elintézzem mert hát ő jobban tudja, és mivel az ő dokumentumai ide is nagyon fontosak...meg vagyok lőve.
De én vagyok/voltam olyan ostoba hogy egy ilyen emberrel egyáltalán szóba álltam.
Szóval nélküle semmit sem tudok lépni... hát ez borzasztó!!
Nem kell fizetni a szuletes magyarországi anyakonyvezesert. Honnan szedtetek ezt a marhaságot? Ingyenes. Az útlevél majd pénzbe kerül. Az anyakonyvezesert nem. Na és személyi nem tudtok neki külföldön csináltatni, csak útlevelet, ennek van költsége.
Ha két magyar állampolgárnak születik külföldön gyereke, az 99%ban csak és kizárólag magyar állampolgár lehet. Hol éltek L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!