Mi Amerikában élünk, úgy jöttem ki, hogy már valamennyire beszéltem a nyelvet, elég hamar tökéletesítettem a nyelvtudásom. Nagyobbik lányom itt született, a kisebbik pedig itt fog, remélem, már minél hamarabb. :)
2016. ápr. 30. 13:26
2/13 anonim válasza:
Ja, és úgy kerültünk ide Floridába, hogy volt egy lehetőség, amit nem hagytunk elmenni. :)
2016. ápr. 30. 13:28
3/13 anonim válasza:
Mi Angliaban elunk,kozepfokon beszeltem mikor kijottunk. Mindket gyerkoc itt szuletett. Mindenkepp angol nyelvteruletre akartunk menni,Amerika es Ausztralia tul messze van.
2016. ápr. 30. 13:41
4/13 anonim válasza:
Németországban kapott a férjem még az egyetem alatt szakmai gyakorlatra lehetoseget, igy jottunk mindketten, en is itt kerestem szakmai gyakorlatot. Gimiben tanultam 3 evig nemetet, de azt akkor mar 7 eve nem beszeltem, es elotte sem tul jol, angollal talaltam eloszor munkat, es fokozatosan alltam at annal a cegnel a nemetre. 2 ev alatt felsofoku szintre jutottam, nyelvvizsgaztam is. Nyelvtanilag es szokincsben is lenne meg mit tanulnom, de meg vagyok elegedve a mostani szinttel, ami neha hibas, de folyekonyan megy.
A gyerekunk itt szuletett, miutan kitanultam itt egy uj szakmat, es meglett a kello munkatapasztalat es munkaido is. A munkalehetosegek, penzgyujtes es egy nyugodtabb elet miatt jottunk. Ez meg is van, de egyre jobban hianyzik a csaladunk, foleg miota megszuletett a babank.
2016. ápr. 30. 13:42
5/13 anonim válasza:
Mi Olaszorszagban elunk.A ferjem olasz.Akkor kezdtem el tanulni a nyelvet mikor megismertem.Mindket gyerekunk itt szuletett.Nem beszelek tokeletesen, hibatlanul, de nincs olyan, amit ne ertenek vagy ne tudnek egyedul elintezni.
2016. ápr. 30. 14:12
6/13 anonim válasza:
Hollandia. Társalgási szinten beszélem, akkor kezdtem el tanulni, amikor kijottunk - elente egyedul,aztán tanfolyamon. Gyerekkel költöztem és azért, mert a férjem holland.
2016. ápr. 30. 14:22
7/13 anonim válasza:
Ausztriában élünk, mikor kijöttünk középfokon beszéltem, azóta már felsöfokon. Gyerek itt fog születni, mindent el fogok tudni intézni egyedül.
2016. ápr. 30. 14:27
8/13 anonim válasza:
Mi Angliaban elunk, alapfokon beszeltem amikor kijottunk, es nem is nagyon fejlodott az angolom, mert a ferjem tokeletesen beszel es mindig mindent o intez. Mgyar csaladnal dolgoztam szules elott, sok magyar, de angol barataink is vannak. A fiunk masfel eves. Azert ide jottunk, mert egy kedves baratunk megkert engem, hogy legyek a gyerekeik dadaja, a ferjem meg jott velem. Mivel o eleg magasan kepzett, egybol talalt o is masik munkat. kb. ennyi a sztorink. :)
2016. ápr. 30. 14:44
9/13 anonim válasza:
Skóciában élünk bő fél éve. Az angolt középfokon beszélem, de sajnos itt egy nagyon sajátságos nyelvváltozatot használnak, így a helyiekkel elég döcögősen megy a kommunikáció. Szerencsére bekerültünk egy nemzetközi közösségbe, így van lehetőségünk gyakorolni.
A gyerekek 5 és 3 évesek voltak, amikor kijöttünk, és noha mindketten járnak közösségbe, sokkal lassabban tanulják a nyelvet, mint számítottunk rá.
2016. ápr. 30. 16:23
10/13 anonim válasza:
Angliában élünk. Én totyogós korom óta tanultam a nyelvet, felsőfokon beszéltem mikor kiköltöztünk. Párom akkor a nulláról kezdte, alapfokon beszél, legtöbb dolgot megérti. Itt szültem. Azért ide jöttünk, mert annyira jól beszélem a nyelvet és több ismerősünknek is bejött a hely.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!