Egy állam/ország hivatalos megszűnését ki mond (hat) ja ki?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy Kiribati szigetállam 30 éven belül teljesen elsüllyed, és a szigetlakó kiribatiak kereshetnek új hazát.
Ugyanez vár Tuvalura és Naurura is. (Madagaszkár idetartozik? Mert mintha olyat is olvastam volna, de nem tudom. Valaki tudja?)
Tehát ha az ország lakosságának a 100%-a már külföldön él, és az ország már a tenger fenekén van, akkor ki vagy mi mondhatja ki törvényesen és hivatalosan, hogy az az adott állam megszűnt létezni, nincs többé? Főleg, ha a szigetlakók, akik elköltöztek, még a régi országuk állampolgárai.
Ez hogy van? Vagy mi van ilyenkor?
2014. szept. 25. 09:30
1/2 anonim válasza:
Igazából itt is azt kellene csinálni, hogy a magyar államot jogutód nélkül megszüntetni, majd teljesen új államot alapítani. Ezzel lényegében megszüntetnénk az államadósságot.
2/2 anonim válasza:
Az országgyűlés, az elnök, a miniszterelnök.Elméletileg.
Madagaszkár amúgy nem, messze van az óceániai térségtől, ahol az általad említett kis szigetországok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!