Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van értelme úgy második nevet...

Van értelme úgy második nevet adni a babának, ha nem használná?

Figyelt kérdés

Kisfiunk lesz, a név amit választottunk az Olivér. Nem érzem úgy, hogy ez lenne 'A Név', de remélem majd megszokom. A párommal csak ez az egy név az ami mindkettőnknek tetszik. Nekem tetszenek más nevek is, de a páromnak csak ez az egy tetszik az egész listából.

Amikor válogattuk a neveket hogy mi legyen, megtetszett nekem az Orion, de a páromnak nem tetszik, ezért elvetettük. De azóta se megy ki a fejemből. Ezért felvetettem a páromnak, hogy mi lenne ha második névnek adnánk, de ő szerinte minek két nevet adni, ha úgyis csak az elsőt fogjuk használni.

Ti adnátok így második nevet? Valahogyan úgy érzem, hogy így lenne 'teljes' a neve.

2016. ápr. 29. 12:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem két nevem van, és én nem szeretem. Csak az elsőt használom, de a hivatalos irataimon ott kell legyen a második név is. Az aláírásomnál is mindig gondban vagyok, mert a hivatalos iratokra rá kell írnom azt is. Nővérem még "rosszabbul" járt, mert ő úgy vette fel a férje nevét, hogy X.-né Y., így nagyon hosszú lett a hivatalos neve a két keresztnevével. Így bennem fel sem merült, hogy két keresztnevet adjak a gyerekeinknek.

A két keresztneves verziót akkor tartom csak jó ötletnek, hogyha van egy "rendes" keresztnév, és egy második, amit pl. valaki után kap. Vagy ha a két nevet együtt használnátok.

2016. ápr. 29. 13:22
 12/15 anonim ***** válasza:
45%

Mindkét gyerekemnek két neve van. Az ok igazából az, hogy elég gyakori a vezetéknevünk, és egyik választott utónév sem túl különleges, (idétlenül is állna egy "hagyományos" vezetéknév mellett). Így nem akartuk azt, hogy esetleg más ugyanilyen nevű emberrel összekeverjék majd őket.

Egyik lány, a másik fiú, a mi keresztneveinket kapták meg 2. névnek.

Mindenhol teljes névvel mutatkoznak be, nekik így természetes (8 és 6 évesek).

2016. ápr. 29. 14:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A második lányunknak kettő neve van, amit a Párom 1000000%-osan ellenzett, mondván, hogy úgy sem használja majd, csak az egyiket. Mivel egy lány után fiúra számítottunk anno (hiszen miért ne lenne így, sok ismerősnek így lett :-) ) , így nem is agyaltam rajta, de azért csak eszembe jutott, "mi van ha mégis csak lány???"

Az egyik mesében megtetszett az Isabel név, de az itthoni megfelelője már nem jött át.... mégis ezt kapta második neve ként.

Ugyanis - és sokan nem értenének velem egyet, de nem volt forgatókönyv arra az esetre ha lány- a szülőszobán én voltam csak bent és így jutott a név az eszembe. Így lett két névvel anyakönyvezve (az én nevemet kapta és az Izabella lett a másik). Amikor a Párommal közöltem, hogy mi lett a gyerek neve, azonnal hozzá is tettem: egy szavad sem lehet, mind a kettőt használjuk! (össze vonva) :-D

6 éves a kislány és mindenki elfogadta azt, hogy "így" hívják, de nem sokan tudják hogy ez valójában a két nevének első betűiből összevont név :-)

Bocsánat hogy hosszú voltam :-)

Ha úgy érzed/ érzitek, hogy két névvel lenne "teljes", akkor adjatok két nevet. Később pedig választhat, hogy melyiket használja majd. Sokan úgy sem szeretik a nevüket :-)

Boldog babavárást!!

2016. ápr. 29. 14:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem csak egy nevem van, régen különlegesnek számított, ezért kaptam a szüleimtől az egyszerű és gyakori vezetéknév mellé. Sose szerettem, és nagyon szerettem volna ha lett volna alternatíva amiből választhatnék hogy hívjanak. De sajnos nekem nem volt, ezért mindenféle beceneveim voltak kisebb koromban. Mára megbékéltem vele. Én pont ezért fogok 2 nevet adni, és ha nagyon zavarja később, nem bánom, ha elhagyja az egyiket.
2016. ápr. 29. 15:45
 15/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is 2 neve van a fiamnak, most érkezik a második fiú, neki is kettő lesz.
2016. ápr. 29. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!