Tejleadó anyukák! Hogy müködik a tejleadás? Van napi limit? /800 ml/? Vagy amennyit leadsz kifizetik /pl 1,5l/?
Üdv!
Olvasom , hogy anyatej leadásának limitje 800 ml. Ez gyerekenként értendő?
Pl . Én leadok az anyatej gyüjtő állomásra 1l + elvisznek töllem itthonról /receptre/ napi 0,5l . Akkor ezt most mindet kifizeti az tb vagy 1,5l helyett csak a 800 ml fizeti ki?
Jelenleg anyatej leadó vagyok. Úgy müködik , hogy amennyit beviszel az anyatejleadóba pl. 1,5 l mind fizitek.
Ha háztól adod akkor pedig 1gyerekre 800 ml-ert térít a tb, ha többet adsz neki azért nem kapsz semmit.
Szóval az a 800ml / baba.
Leadni anyatejgyüjtöre bármennyir lehet, de ha feltünöen sok a tej akkor elsönek a védönönek kell papírt írnia hogy tényleg egy embernek van ennyi, s ha az se elég az oep-től kijöhetnek házhoz ellenörizni, és elöttük kell tejet fej s a leadott meg az elöttük lefejt tejet összehasonlítják , hogy valóban egy anya adja le.
Jelenleg így müködik
90.000 ft ---> 1 nap 1,666 l kell leadni
( 30x1,666 =~90.000 ft)
Én meg a 60-as években naponta többször szaladtam a hugomnak anyatejért egy ismerős anyukához. Nem tudom, hogy valaki fizetett-e akkor érte, de én nem.
Csak oda-vissza szaladtam, hogy minél hamarabb megkapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!