Kisfiam 10 és fél hónapos. Nem nagyon akar vizet inni (0,5 dl egy nap). Adjam fel az elveimet és adjak neki mást inni, vagy próbálkozzak türelemmel?
Figyelt kérdés
1 hónapja nem szoptatom. Már akkor is adtam neki inni, de akkor sem ivott többet.
Vizzel szeretném itatni, mert az a legjobb, minden szempontból.
Most túl vagyunk egy hányós-hasmenős betegségen. Akkor kapott valami édes port, amit 2 dl vízben kellett feloldani. Abból megivott kettőt, plusz a tápszert. Azt gondolom, az a mennyiség egyébként is jó lenne.
Azóta újra 0,5 dl-t iszik, sokszor kínálom.
KÉRDÉS:
Adjak neki teát, gyümölcslevet, ha azt szívesebben issza...,
vagy próbálkozzak tovább vízzel, ha kell neki több úgyis inni fog?
2016. ápr. 20. 17:27
11/14 anonim válasza:
Csak kíváncsi voltál, hogy másoknál hogy volt. Hát nem. Olvasd vissza a kérdésedet.
12/14 anonim válasza:
próbálj neki rooibos teát adni. vagy almás-csipkebogyó teát. mindkettő édes önmagában is egyéb ízesítés nélkül.
13/14 anonim válasza:
Vannak ízesítetlen gyümölcsteák gyerekeknek. A rooibos is jó megoldás lehet, sőt ennek elméletileg nyugtató hatása is van, jobban aludhat tőle a gyerek. Emiatt is szokták ajánlani csecsemőknek. Ha ezek nem jönnek be, akkor add fel az elveid, és adj neki hígított gyümölcslevet. Az én gyerekem is csak így ivott az elején. De minimális hígítás elég. Én 100 ml vízhez adtam 20 ml almalevet. Nem sok, te ki se érzed az ízét, de ha nem kap túl sok édeset amúgy se a gyereked, akkor ő kellemesnek fogja érezni és megissza. Legalábbis nálunk így volt, ha ezt kérdezted. Aztán a kánikulában már itta a vizet is. Meg azóta is.
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2016. ápr. 21. 13:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!