Kisfiam 10 és fél hónapos. Nem nagyon akar vizet inni (0,5 dl egy nap). Adjam fel az elveimet és adjak neki mást inni, vagy próbálkozzak türelemmel?
1 hónapja nem szoptatom. Már akkor is adtam neki inni, de akkor sem ivott többet.
Vizzel szeretném itatni, mert az a legjobb, minden szempontból.
Most túl vagyunk egy hányós-hasmenős betegségen. Akkor kapott valami édes port, amit 2 dl vízben kellett feloldani. Abból megivott kettőt, plusz a tápszert. Azt gondolom, az a mennyiség egyébként is jó lenne.
Azóta újra 0,5 dl-t iszik, sokszor kínálom.
KÉRDÉS:
Adjak neki teát, gyümölcslevet, ha azt szívesebben issza...,
vagy próbálkozzak tovább vízzel, ha kell neki több úgyis inni fog?
Köszönöm a válaszokat!
De elvi kérdés, hogy nem tömöm egészségtelen dolgokkal, mint étkezés és italok terén egyaránt.
Persze evett már egy-egy falat sütit, pár korty gyümölcslevet, de nem gondolom, hogy ebből kéne állnia az étkezéseknek, vagy az ivásnak.
Én is úgy tudom, hogy amíg eszik sok pépeset az beszámít.
A gyümölcslé mégis mitől egészségtelen? Nem kell sarkítani, nem azt írtam, hogy kólát itass vele. Jesszus...
És NEM az elveid a legfontosabbak, ha nem iszik eleget. Vagy szerinted igen? Akkor meg minek kérdezed, várd meg amíg annyira szomjas lesz, hogy a vizet is elfogadja szegény. Most jó?
Nekem is voltak elveim, de úgy jártam, mint valamelyik előző válaszoló, konkrétan nem pisilt a kislányom egész nap. Így aztán úgy döntöttem, fontosabb, hogy a veséi ne menjenek tönkre, mint az, hogy kitartsak egy ilyen dolog mellett.
Már óvodás mindkét gyerekem, megisszák a vizet is, de gyakran kapnak 100%-os gyümölcslevet, néha szörpöt is, ennyitől nem lesz semmi bajuk. Kólát és társait még soha életükben nem ittak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!