Egyedülálló anyukák, egy gyerekkel mennyi pénzből éltek meg?
Mindennel együtt 300E. Van saját lakás, saját kocsi, de így is előfordul, hogy hónap végén az aprót számolgatom. 50 E automatikusan megy a rendkívüli kiadásokra létrehozott megtakarítási számlára (ezt ajándékokra, nyári táborokra, új bútorokra, ilyesmire költöm - nem luxus, hanem a megélhetés része), 60 a rezsi (internettel, mobilszámlával), 10 az iskolai étkezés, a kocsi 30, diákhitel 15 E, különórák 20 E (sport, tánc, zene), az én sportolásom 15 E (erről nem mondok le), így marad 100 E, amiből 50 E a kaja, és marad még 50 ruhára, tisztálkodószerekre, szórakozásra. És bizony elfogy. Nagyon könnyen és nagyon hamar. De legalább ez még egy egész élhető élet.
Éltem én is 150-ből kettesben a lányommal. Felháborító, ahogy arra kondícionálják a tömegeket, hogy az a normális. A sok magára maradt, kitörni képtelen nyomorgó meg jobb híján beveszi, hogy többre vágyni már mohóság, és hogy a sportolás, a minőségibb öltözködés és étkezés, és egy nyaralás már luxus, úgyhogy örüljön a felkínált minimálbérnek is. Az egyedülálló anyákat emellett még az is sújtja, hogy "mit sír a szájuk, nem kellett volna a semmire gyerek vállalni". Utálom ezt a részvétlenséget. Bocs, tudom, nem a kérdéshez tartozott, de kikívánkozott. Én sínen vagyok, lassacskán felfelé ível az életem, de jó lenne, ha mindenkinek élhető élet járna, nem a létminimum.
Nagyon egyet értek veled utolsó,szìvemből szóltàl.
Tegyük hozzà,hogy az egyedülàllóknak jàró csp is vicc...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!