Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kor körül ideális...

Hány éves kor körül ideális gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, de a gyereket még távolinak érzem.

Vannak ismerőseim, akik fiatalon 18-25 év között vállaltak gyereket és olyanok, akiknek még 30-40 között sincs.

Milyen kor lehet az ideális ilyen szempontból? Ti szeretnétek gyereket? Ha igen mikor?

2016. ápr. 19. 00:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Biológiai szempontból 20-30 éves kor között.

Magánvéleményem: olyan 22-35 között.

Én 24 évesen szültem,ez ideálisnak mondható,de az elején mégis gyakran éreztem magam éretlennek.Most 29 vagyok,ha most szülnék,az szerintem sokkal ideálisabb lenne mint 24 évesen .

2016. ápr. 19. 08:08
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem a korodtól függ, hanem attól, hogy ti mikor vagytok kész rá. A személyiség is döntő, mert pl. van olyan, aki csak úgy tudja elképzelni a gyerekvállalást, hogy már minden adott hozzá, másnak meg úgy jobb, ha menet közben építi az életét, gyerekestül. Van, aki már fiatalon is csak arra vágyik, hogy babája legyen, másnak ez az érzés később jön. Ez nagyon változó.

Nekem az első gyerek fiatalon, 20 éves koromban jött, és nagyon jó volt így, én mellette fiatal szülő lehettem, tervekkel, célokkal, amiket gyerek, család mellett el is értem, és nem bánom, hogy így csináltuk. A második gyerek születésekor viszont majdnem 29 voltam. És ez is tök jó :) Más így, nyugisabb, gördülékenyebb (nyilván ebben az is benne van, hogy második gyerek, van már tapasztalat, nem először csinálom ezeket a kisbabás teendőket).

2016. ápr. 19. 08:17
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

25 vagyok, pár éve még a 26-ot is későinek éreztem, de azt mondtam, legkésőbb akkor szeretnék. Most úgy gondolom, 30 előtt semmiképp nem akarok, de abban sem vagyok biztos egyáltalán akarok-e.

Vannak velem egykorú ismerőseim, akik mostanában szültek, de a legtöbbnél még tervben sincs.

2016. ápr. 19. 08:34
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nővérem 19 évesen szült ikreket.

Én 28 évesen szültem a fiamat. Ő a semmibe, én biztos egzisztenciába. AZt hiszem az ő élete "küzdelmesebb volt", mint most az enyém. (neki 15 évesek az ikrei, nekem 3 a fiam).

Én azt mondom, nem korfüggő, hanem felfogás, és háttér.

Van, aki korán érő, van aki később. Én nagyon örülök, hogy kicsit szabad lehettem gyerek előtt, nem az iskolapadból mentem pelenkázni.

SZerintem az ideális feltétele a gyereknek: stabil párkapcsolat, megfelelő munkaviszony, némi félretett pénz, biztos lakhatás. Ha ez megvan, és a pár MINDKÉT fele szeretne gyereket, akkor ideális vállalni.

2016. ápr. 19. 09:13
 15/18 anonim ***** válasza:

26 leszek, es 21 hetes terhes. Parom 27. Teljesen jo igy! :) ( nekünk)

Évek ota külföldön dolgozunk, meg lesz mindene a kicsinek!

Egyebkent rengeteg 20-22 eves ismerosom mar szült.. Van akinek mar 2 van. Igazából mert ne?! Ha meg tud mindent adni neki... Es nem a buli az elso hanem a gyerek...simán.

Mondjuk en nem szerettem volna 20 évesen meg. Nekünk pont jo igy :) 30 fölött mar nem akarnék :)

2016. ápr. 19. 10:04
 16/18 anonim ***** válasza:
25-40 év között bármikor.
2016. ápr. 19. 10:43
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem 20-35 között.

Ideális annyira nincs de egészségügyi és biológia szempontból 20-30 között a legideálisabb. Mindenesetre semmiképpen sem halogatnám,ha megtehetem,de ez ugye sok mindentől függ. Nekem 21 évesen született az első fiam,most 26 vagyok,most várom a 2.at. Majd szeretnék még 30 éves koromig 3. babát is.

2016. ápr. 19. 12:15
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
2016. ápr. 19. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!